Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο χάρτινος πύργος των κατασκηνώσεων του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας

Λαϊκή Συσπείρωση
20 Ιουλίου 2022 / 12:03

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα κατασκηνωτικά προγράμματα του Βίδο και των Γουβιών:

Σαν χάρτινος πύργος έχει καταρρεύσει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας  & Διαποντίων Νήσων. Από τη μία υπάρχουν τεράστια προβλήματα και ελλείψεις στην φιλοξενία των παιδιών με αναπηρία στις κατασκηνώσεις των Γουβιών, που οδήγησε το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, να ανακοινώσει τη μη συμμετοχή του και φέτος, για ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Από την άλλη, οι κατασκηνώσεις  στο Βίδο, φαίνεται να μην πραγματοποιούνται για 5η συνεχή χρονιά καθώς, καθώς αν και βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη, δεν έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση και η αποκατάσταση στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Επίσης, με μεγάλη καθυστέρηση οργανώνεται και η λειτουργία του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο, αφού οι προσλήψεις ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε σχετικές ερωτήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις ότι όλα τα προγράμματα θα ξεκινούσαν σίγουρα την 1η του Ιούλη. Για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται αφερέγγυα όσων αφορά την κάλυψη λαϊκών αναγκών, αφού εκατοντάδες γονείς αγωνιούν για το πώς θα απασχοληθούν τα παιδιά τους όλο το καλοκαίρι ενώ οι ίδιοι πρέπει να εργάζονται αμέτρητες ώρες.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος στρέφει τους γονείς στις λύσεις των ιδιωτικών camp και ΚΔΑΠ αναγκάζοντάς τους να βάζουν για μία ακόμη φορά το χέρι στην τσέπη ιδιαίτερα σε μία εποχή που το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων εξαφανίζεται από την ακρίβεια, τις τιμές των καυσίμων κλπ. Οι οικογένειες που δεν έχουν καν αυτή τη δυνατότητα θα αναγκαστούν να βρουν άλλες λύσεις  που θα στερήσουν από τα παιδιά τους την ευκαιρία να περάσουν ξέγνοιαστο αλλά και δημιουργικό χρόνο με τους συνομήλικους τους.

Απαιτούμε άμεσα την επίλυση όλων των προβλημάτων και την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να λειτουργήσουν πλήρως, με ασφαλή και σύγχρονο τρόπο οι κατασκηνώσεις τόσο στο Βίδο όσο και στα Γουβιά.