Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης - Νοτοπούλου: Να διορθωθεί η αδικία για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους

Αλέκος Αυλωνίτης
18 Ιουλίου 2022 / 08:47

Αδικαιολόγητη η παράβλεψη του Υπουργείου Τουρισμού για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους στο «Τουρισμός για όλους»

ΑΘΗΝΑ. Κοινή δήλωση Κατερίνας Νοτοπούλου, Τομεάρχη Τουρισμού και Αλέξανδρου Αυλωνίτη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:
 
«Εκτός κάθε σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού η κάλυψη των αναγκών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στο «Τουρισμός για Όλους» ενώ έμειναν εκτός και από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» η έννοια της οικογένειας και των παιδιών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν.
 
150 ευρώ είναι ικανά να προσφέρουν άνετες διακοπές σε μια 5μελή οικογένεια;
 
Η αδικαιολόγητη παράβλεψη ενός σημαντικού πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας, των τριτέκνων, δικαίως έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων της χώρας μας.
 
Με το δημογραφικό πρόβλημα να γιγαντώνεται τη χώρα μας και την ακρίβεια Μητσοτάκη να τσακίζει τα νοικοκυριά πρέπει η Πολιτεία να υιοθετήσει δράσεις ανακούφισης και στοχευμένα πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση των οικογενειακών προϋπολογισμών, πολύ περισσότερο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους με τους οποίους ενώνουμε τη φωνή μας.

Πρέπει να διορθωθεί η αδικία και η αδικαιολόγητη παράβλεψη του Υπουργείου Τουρισμού έστω και τώρα, ως ελάχιστη αναγνώριση των δυσκολιών που ταλανίζουν την ελληνική οικογένεια».