Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Δέσμευση υφυπουργού για διατήρηση Α.Τ. Λευκίμμης και Μπενιτσών

Στέφανος Γκίκας
14 Ιουλίου 2022 / 16:44

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συμφώνησε στην μη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων και δήλωσε ότι άμεσα θα γίνουν ενέργειες για να εξασφαλιστεί η διατήρησή τους

Σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανου Γκίκα, υπό τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)  Γρηγόρης Γερακαράκος και Χρήστος Συντρεβέλης, όπως και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κερκύρας, Νίκος Μποζίκης.

Κατά την σύσκεψη ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε μετ’ επιτάσεως την μη κατάργηση των Α.Τ. Λευκίμμης και Μπενιτσών, αίτημα που υποστηρίχθηκε και από τους Προέδρους της ΠΟΑΣΥ και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας.

Ο Βουλευτής έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων της Κεντρικής και της Νότιας Κέρκυρας που ζητούν τη διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και επιχειρησιακά κριτήρια που συντείνουν προς τούτο.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συμφώνησε στην μη κατάργηση των συγκεκριμένων Α.Τ. και δήλωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα αναληφθούν ενέργειες για να εξασφαλιστεί η διατήρησή τους.

Ο κ. Γκίκας έθεσε επιπλέον το ζήτημα δημιουργίας νέου Α.Τ. στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας, υπό την προϋπόθεση ανάλογης αύξησης των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε αποφασίσει την συγχώνευση των Α.Τ. Λευκίμμης και Μπενιτσών. Ωστόσο, μετά και την πρόσφατη ανακίνηση του θέματος και την συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κερκύρας, κ. Μποζίκη, ανέλαβα την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της σύσκεψης και επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος έδειξε κατανόηση στα σοβαρά ζητήματα που του ετέθησαν.

Κατά συνέπεια, θα ξεκινήσουν άμεσα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την διατήρηση των Α.Τ. Λευκίμμης και Μπενιτσών.

Επιπλέον, ζήτησα από τον Υφυπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας νέου Α.Τ. στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας, που συνιστά εξάλλου πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζεται τις τοπικές κοινωνίες και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά της.»