Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Μπιάγκη για τα λιμάνια Αγ. Στεφάνου και Μαθρακίου

Δημήτρης Μπιάγκης
14 Ιουλίου 2022 / 12:51

«Εξαγγέλλουν εκατομμύρια για καλύτερα λιμάνια την ώρα που τα πλοία αδυνατούν να εκτελέσουν τα ελάχιστα προγραμματισμένα δρομολόγια λόγω έλλειψης καθαρισμού»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, με θέμα: «Εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης στα λιμάνια Αγίου Στεφάνου και Μαθρακίου». Ο Βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό:

- Την ανάληψη κάθε κατάλληλης ενέργειας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την άμεση υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού και εκβάθυνσης των λιμανιών του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών και του Μαθρακίου.

- Να ενημερωθεί για το πως σκοπεύει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το τεράστιο πρόβλημα της συσσώρευσης φυκιών και άλλων φερτών υλικών στα δύο αυτά λιμάνια που δυσχεραίνουν την πραγματοποίηση των δρομολογίων από και προς το νησί του Μαθρακίου.  

- Να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την οριστική επίλυση των προβλημάτων αυτών των δύο λιμανιών που αποτελούν σημαντικότατους κόμβους διασύνδεσης σε μία ιδιαιτέρως εθνικά και γεωστρατηγικά σημαντική και ευαίσθητη ακριτική περιοχή της χώρας μας.

«Την ώρα που εξαγγέλλονται εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για λιμενικά έργα στο νομό της Κέρκυρας, τα λιμάνια της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και αδυνατούν να διαδραματίσουν τον καθοριστικό ρόλο τους για τη διασύνδεση των Διαποντίων νήσων», δηλώνει στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει:

«Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, όπου πρόσφατα γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών περιστατικών, καθώς πλοίο της γραμμής που εκτελούσε δρομολόγιο προς τα Διαπόντια νησιά αδυνατούσε να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, αφού φύκια και φερτά υλικά το εμπόδιζαν να αποπλεύσει, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο καπετάνιος του πλοίου να αναγκαστεί να βουτήξει για να μπορέσει να απελευθερώσει το πλοίο.

Οι εξαγγελίες για την κατασκευή νέων λιμανιών θα πρέπει να συνοδεύονται από άμεσες εργασίες καθαρισμού που θα εξομαλύνουν τα σημερινά προβλήματα και θα διευκολύνουν τη συνέχιση της απρόσκοπτης διασύνδεσης των Διαποντίων νήσων με την Κέρκυρα»