Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λίστα 17 ατόμων από Κέρκυρα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
12 Ιουλίου 2022 / 16:39

Κώστας Παυλίδης: Δεν αυτοπροτάθηκα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λίστα 17 ατόμων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Κέρκυρα, απέστειλε στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, η Ν.Ε του Κόμματος.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Συντονιστής της οργάνωσης, Χρήστος Μωραΐτης, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, οριστικοποιήθηκε η ομάδα των ονομάτων που είτε αυτοπροτάθηκαν, είτε προτάθηκαν από τρίτους είτε από την ίδια την οργάνωση, ως εν δυνάμει μέλη του ψηφοδελτίου.
Στα ονόματα αυτά, εκτός από τον βουλευτή Αλέξανδρο Αυλωνίτη, «υπάρχουν στελέχη που καλύπτουν την Κέρκυρα γεωγραφικά αλλά και εκπρόσωποι πολλών επαγγελματικών φορέων και τάσεων».

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει εκλογική ετοιμότητα, αφού τα μέλη του κόμματος θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει αιφνιδιασμός και οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο. Αν δεν γίνουν σύντομα οι εκλογές, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει στην Κουμουνδούρου, να υπάρξουν εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του ψηφοδελτίου, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Παυλίδης: Δεν αυτοπροτάθηκα

«Σχετικά με  δημοσιεύματα περί αυτοπρότάσεως μου για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές αισθάνομαι την ανάγκη, σε αποκατάσταση της αξιοπιστίας των σημερινών ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, να δηλώσω ότι δεν υπήρξε πρόταση από εμένα για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο. Η πρόταση για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο έγινε από μέλη του κόμματος.

Το δηλώνω δημόσια γιατί δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ  πολιτικός οπαδός της πρακτικής των αυτοπροτάσεων σε θεσμικές θέσεις.

Είναι μια προσωπική μου στάση και δεν ενέχει κριτικής σε όσους επιλέγουν να αυτοπροταθούν σε ανάλογες διαδικασίες».

Πηγή: ertnews.gr