Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αντίπαλοι του ΝΑΟΚ στα  τελικά για άνοδο

ΝΑΟΚ
12 Ιουλίου 2022 / 16:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΝΑΟΚ δουλεύοντας σωστά και μεθοδικά, έχοντας ένα πρόγραμμα και για γυναικείο τμήμα στην υδατοσφαίριση,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΝΑΟΚ δουλεύοντας σωστά και μεθοδικά, έχοντας ένα πρόγραμμα και για γυναικείο τμήμα στην υδατοσφαίριση, μπόρεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μόνο να φέρει στις τάξεις του δεκάδες κορίτσια, αλλά και να φτάσει τις δυο τελευταίες χρονιές στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος και φέτος στην 5η θέση, μια σπουδαία διάκριση. Και είναι σπουδαία τηρουμένων των αναλογιών, αφού και κολυμβητήριο για 4 μήνες δεν είχε το χειμώνα να προπονηθεί και δεν έχει καμιά δυνατότητα φιλικών αγώνων προετοιμασίας όπως όλες οι άλλες ομάδες (Αθήνας και Θεσσαλονίκης). Πέραν αυτού όμως το προπονητικό τιμ και η διοίκηση έκριναν ότι με ομάδα που ο μέσος όρος ηλικίας είναι κάτω των 15 ετών, μπορεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα γυναικών στην Β΄ Εθνική, το έκαναν  και πήραν μάλιστα και την πρόκριση για την τελική τετράδα, εκεί όπου θα διεκδικήσουν και την άνοδο στην Α2.

Βέβαια ο στόχος της Α2 δεν ήταν και δεν είναι στο πρόγραμμα, αν είναι να έλθει βέβαια καλώς να έλθει. Ο στόχος να δημιουργηθεί ένα γυναικείο τμήμα που στην πορεία θα μπορεί να μετέχει στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, τόσο των γυναικών όσων και των μικρότερων κατηγοριών πήρε σάρκα και οστά. Μπορεί φέτος να πήρε μέρος σε δυο πρωταθλήματα, αλλά πίσω υπάρχουν κορίτσια που στο εγγύς μέλλον θα στελεχώσουν και άλλες κατηγορίες.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων στους δυο ομίλους για πρόκριση στην τελική φάση που θα διεξαχθεί 22-23 Ιουλίου 2022, ο ΝΑΟΚ ξέρεις τις αντιπάλους. Από τον δικό του Όμιλο θα είναι η ΕΑΤΕΚ και από τον Όμιλο της Αθήνας ο Τρίτων Αμαρουσίου και ο Άρης Νίκαιας. 

Έτσι την επόμενη εβδομάδα οι τέσσερις αυτές ομάδες θα αναμετρηθούν σε μονούς αγώνες και η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση θα πάρει την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Και μόνο που θα είναι εκεί οι μικρές ΝΑΟΚ είναι επιτυχία, θα αποκτήσουν εμπειρίες και θα επιδιώξουν σε κάθε ματς να φτάσουν στη νίκη απέναντι σε πιο έμπειρες ομάδες. Την ερχόμενη εβδομάδα όλα θα ξεκαθαρίσουν.   

 Να σημειώσουμε ότι προπονητής των κοριτσιών είναι η παλιά δόξα του ΝΑΟΚ, του Ολυμπιακούς Πειραιώς και της Εθνικής μας ομάδας, ο Σπύρος Τσιμίνος, ενώ οι αθλήτριες της ομάδας που έπαιξαν στην πρώτη φάση στη Θεσσαλονίκη είναι οι: Φαϊτά Αικ., Κρασάκη Σπ., Ραψωμανίκη Κ., Ανδριώτη Αλ.,  Χατζηγεωργίου Α.,  Μαρτζούκου Ερ., Τρύφωνα Αικ., Ιασημοπούλου Ειρ., Αναλύτη Λ., Ρίγγα Μ., Σκορδίλη Αν., Χατζηγεωργίου Στ., Αναλύτη Ν., Μπογιάκη Μ.

 


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια