Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όχι» σε παράταση του ωραρίου μουσικής λέει το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης (video)

Ωράριο
12 Ιουλίου 2022 / 12:10

Επτά μέλη ψήφισαν κατά της παράτασης, ένα «παρών» και ένα λευκό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μην δοθεί παράταση στο ωράριο μουσικής των καταστημάτων αποφάσισε σήμερα το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία. Από τα 11 μέλη του συμβουλίου, εννέα ήταν παρόντα, εκ των οποίων τα επτά ψήφισαν όχι στην παράταση, με μία ψήφο λευκή και ένα  "παρών". 

Η εισήγηση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αλέκου Αλαμάνου, ήταν να μην υπάρξει καμία παράταση. Η τοποθέτησή του χειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους ενώ στη συνέχεια ζητήθηκαν οι τοποθετήσεις των μελών του Συμβουλίου, καθώς επίσης οι τοποθετήσεις των Συλλόγων Παλιάς Πόλης (Μόνιμοι Κάτοικοι και Σαν Τζιάκομο) και του "αντίπαλου δέους", της Ένωσης Εστίασης.

Οι Σύλλογοι της Παλιάς Πόλης είναι σταθερά εναντίον οποιασδήποτε, ενώ οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για την δραματική πτώση του τζίρου τους, 



Επαγγελματίες: Όχι στο ίδιο τσουβάλι

«Πρόβλημα δημιουργούν δύο συγκεκριμένα καταστήματα, τα οποία τα έχουμε υποδείξει και έχουμε ζητήσει από την Αστυνομία να εφαρμόσει τον νόμο, εάν χρειαστεί να επιβληθεί και ποινή κλεισίματος.
Αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση όλοι οι επαγγελματίες να μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι».

Το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, είναι το πρώτο συλλογικό όργανο που γνωμοδοτεί επί του θέματος, με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να έπεται και το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει τον τελευταίο λόγο. Η δημοτική αρχής έχει ήδη ανακοινώσει τη δική της άποψη για επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 12.30 τα ξημερώματα, ωστόσο για να μπορέσει να εφαρμοστεί θα  χρειαστεί και την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Μόνο γνωμοδότηση

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση που έλαβε το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης είναι μόνο γνωμοδοτική. Ουσιαστικά δηλαδή διαβιβάστηκαν τα αιτήματα της Ένωσης Εστίασης, και των Συλλόγων Κατοίκων Παλιάς Πόλης και Σαν Τζιάκομο και ζητήθηκε η διατύπωση γνώμης του Οργάνου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ