Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα γυναικών και πρόκριση του ΝΑΟΚ

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
11 Ιουλίου 2022 / 15:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής γυναικών για τον ΝΑΟΚ ήταν κάτι περισσότερο από θετική, αφού κατάφερε και πέρασε στην τελική φάση του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας δυο νίκες ενώ έχασε ένα ματς στον Όμιλο της Θεσσαλονίκης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής γυναικών για τον ΝΑΟΚ ήταν κάτι περισσότερο από θετική, αφού κατάφερε και πέρασε στην τελική φάση του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας δυο νίκες ενώ έχασε ένα ματς στον Όμιλο της Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα του Ομίλου η οποία είναι ουσιαστικά οι κορασίδες Κ15, με δυο μόλις κορίτσια στα 17 τους χρόνιας και όλες οι άλλες 13,14,15 χρόνων για πρώτη φορά έπαιξαν Β΄ Εθνική και στην πρεμιέρα διέλυσαν την ΝΕ Λαμίας με 17-4. Σε λιγότερο από 12 ώρες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ΕΑΤΕΚ και έχοντας ένα κακό τρίτο οκτάλεπτο έχασαν 4-7, ενώ τριες ώρες αργότερα έπαιζαν με το Οξυγόνο, ήθελαν νίκη για να πάρουν τη 2η θέση και την πρόκριση, το έκαναν πολύ εύκολα με 15-4 και πανηγυρικά θα τις δούμε  21 με 23 Ιουλίου στην τελική φάση, εκεί όπου με τις δυο πρώτες ομάδες του Ομίλου της Αθήνας θα αναμετρηθούν και θα βγει η ομάδα η οποία θα ανέβη στην Α2 κατηγορία.

Βέβαια για τον ΝΑΟΚ σημασία έχει ότι συμμετέχει στο πρωτάθλημα, ότι ήδη έχει κάνει δυο νίκες και τα κορίτσια θα συνεχίσουν να χαίρονται το πόλο και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό θα κυνηγήσουν το καλύτερο.  Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η συμμετοχή στο πρωτάθλημα γυναικών, η πολύ καλή παρουσία και από κει και πέρα στη 2η φάση, σημασία έχει να παλέψουν τα κορίτσια και όπου φτάσουν, ήδη μας έκαναν υπερήφανους.

Τα φύλλα αγώνα στα τρία ματς της Θεσσαλονίκης:

ΝΑΟΚ – ΝΕ Λαμίας 17-4

Οκτάλεπτα: 7-0, 4-3, 1-0, 5-1

ΝΑΟΚ (Σπ. Τσιμίνος): Φαϊτά Αικ., Κρασάκη Σπ., Ραψωμανίκη Κ. 2, Ανδριώτη Αλ., Χατζηγεωργίου Α. 3,  Μαρτζούκου Ερ. 4, Τρύφωνα Αικ.1, Ιασημοπούλου Ειρ., Αναλύτη Λ. 1, Ρίγγα Μ. 3, Σκορδίλη Αν. 1, Χατζηγεωργίου Στ., Αναλύτη Ν. 1, Μπογιάκη Μ. 2.

 

ΝΑΟΚ  - ΕΑΤΕΚ  4-7

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 0-4, 1-1

ΝΑΟΚ (Σπ. Τσιμίνος): Φαϊτά Αικ., Κρασάκη Σπ. 1, Ραψωμανίκη Κ. , Ανδριώτη Αλ., Χατζηγεωργίου Α.,  Μαρτζούκου Ερ. 1, Τρύφωνα Αικ., Ιασημοπούλου Ειρ., Αναλύτη Λ., Ρίγγα Μ. 2, Σκορδίλη Αν., Χατζηγεωργίου Στ., Αναλύτη Ν., Μπογιάκη Μ.

 

Οξυγόνο - ΝΑΟΚ  4 - 15

Οκτάλεπτα: 1-3, 0-7, 2-1, 1-4

ΝΑΟΚ (Σπ. Τσιμίνος): Φαϊτά Αικ., Κρασάκη Σπ. 1, Ραψωμανίκη Κ. , Ανδριώτη Αλ. 4, Χατζηγεωργίου Α.,  Μαρτζούκου Ερ. 5, Τρύφωνα Αικ., Ιασημοπούλου Ειρ., Αναλύτη Λ. 2, Ρίγγα Μ., Σκορδίλη Αν. 2,  Χατζηγεωργίου Στ., Αναλύτη Ν., Μπογιάκη Μ. 1.

 

 

 

 


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια