Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας για την ένσταση προς την Περιφέρεια και το θόρυβο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας για την ένσταση προς την Περιφέρεια και το θόρυβο

φώτο αρχείου

Η αδικία, η απαξίωση και η κόντρα προς τους πολίτες συνεχίζεται από την Δημοτική Αρχή, με την πλειονότητα των παρατάξεων να στηρίζουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

11
Ιουλίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλσους Γαρίτσας σχετικά με την ένσταση προς την Περιφέρεια για τον θόρυβο. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Στις 14/06 πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή και μεταξύ άλλων ψηφίστηκε η 2η φάση για τον εξοπλισμό της Ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας - Ανεμόμυλου. Η Οικονομική Επιτροπή, για να συσταθεί, θα έπρεπε πρώτα να είχε αφαιρεθεί η πίστα σκέιτμπορντ από το έργο της Ανάπλασης Άλσους Γαρίτσας - Ανεμόμυλου καθώς έχει δοθεί δημοκρατική εντολή από το Δημοτικό Συμβούλιο για ακύρωση της πίστας σκέιτμπορντ και για να ανασταλεί κάθε πρόοδος εκτέλεσης του έργου που αφορά στο γήπεδο skateboard .

Η αδικία, η απαξίωση και η κόντρα προς τους πολίτες συνεχίζεται από την Δημοτική Αρχή, με την πλειονότητα των παρατάξεων να στηρίζουν το δίκαιο  αίτημα των κατοίκων.

Εμείς, ως σύλλογος και εκπροσωπώντας πάνω από δύο χιλιάδες πεντακοσίους  πολίτες που έχουν υπογράψει χειρόγραφα κατά της τσιμεντοποίησης,  προχωρήσαμε σε ένσταση στην Περιφέρεια καθώς όπως προαναφέρθηκε η όλη διαδικασία είναι παράνομη .

Αναζητήσαμε και βρήκαμε, ακόμα, ακουστική μελέτη σχετικά με τον θόρυβο που προέρχεται από το γήπεδο μπάσκετ που έχει πραγματοποιηθεί από την Εταιρεία Ακουστικών Μελετών BKL, γνωστή για τις συνεργασίες της με Καναδικά Πανεπιστήμια (Υπάρχουν και Δήμοι οι οποίοι σεβόμενοι την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους πριν κάνουν οποιοδήποτε έργο μελετούν περιβαντολλογικά θέματα).

Ο θόρυβος που προκαλείται από το μπάσκετ είναι μισός από εκείνον που δημιουργείται από μία πίστα σκέιτμπορντ. Θυμίζουμε, λοιπόν, ότι σε παλαιότερη υπόθεση κατοίκων για τον θόρυβο που προκαλεί το γήπεδο μπάσκετ είχε επέλθει καταδικαστική απόφαση κατά του Δήμου με 6.000 ευρώ ανά κάτοικο.

Αν, λοιπόν, για λίγο θόρυβο βγαίνει απόφαση υπέρ των κατοίκων, τότε ποια θα πρέπει να είναι η απόφαση για θόρυβο που συγκρίνεται με αλυσοπρίονο στο ένα μέτρο (104 dB);

Μην ξεχνάμε σε 900τ.μ. πρασίνου θα γίνουν τσιμεντένιες κατασκευές και στα 13 μέτρα από κατοικίες 104 dB ενώ η Νομοθεσία σε αστική περιοχή απαγορεύει δραστηριότητες πάνω από 50 dB.
Εκ του Δ.Σ.
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ