Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: Χειραγωγούν την κοινή γνώμη για το ωράριο μουσικής 

Σπύρος Νεράντζης
07 Ιουλίου 2022 / 16:33

«Οι δηλώσεις της δημοτικής αρχής δια στόματος Σπ. Μωραϊτη επιχειρούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις των γνωμοδοτικών οργάνων»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για χειραγώγηση της κοινής γνώμης κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Κέρκυρα Ψηλα» Σπύρος Νεράντζης, αναφερόμενος στις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις Μωραΐτη σχετικά με το ωράριο μουσικής των καταστημάτων Παλιάς Πόλης.

Επανειλημμένα ο εντεταλμένος για θέματα εμπορίου Σπύρος Μωραΐτης, έχει δηλώσει - τόσο στην "Ε", όσο και σε όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης - ότι θα εισηγηθεί παράταση μέχρι της 00:30 για τη μουσική σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παλιάς Πόλης.

Αυτό που προκάλεσε σύγχυση ωστόσο ήταν ότι στο έγγραφο που απεστάλη στο Τοπικό Συμβούλιο, δεν αποτυπώνεται συγκεκριμένη πρόταση, καθώς το μοναδικό ερώτημα που τίθεται είναι: Παράταση ή μη;

Καταγγελία Νεράντζη

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Κέρκυρα Ψηλά» Σπύρος Νεράντζης μιλώντας στην "Ε", επικρίνει τη Δημοτική Αρχή, που δια στόματος Σπύρου Μωραΐτη, δημιουργεί «κλίμα». 

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απόφαση συλλογικού οργάνου. Όλες οι δημόσιες δηλώσεις που έχουν προηγηθεί δια στόματος Σπ. Μωραϊτη επιχειρούν να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη και εμμέσως να κατευθύνουν τις αποφάσεις των γνωμοδοτικών οργάνων» τονίζει ο Σπύρος Νεράντζης.

Και εξηγεί: «Η Υπηρεσία Εμπορίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας δεν επιτρέπεται να κάνει εισήγηση. Το έγγραφο προς το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης θέτει ένα μόνο ένα ερώτημα «ναι ή όχι» στην παράταση» συμπληρώνει.

Ναι ή όχι

Ουσιαστικά διαβιβάζονται τα αιτήματα της Ένωσης Εστίασης, και των Συλλόγων Κατοίκων Παλιάς Πόλης και Σαν Τζιάκομο και ζητείται η διατύπωση γνώμης του Οργάνου. Υπενθυμίζεται ότι οι μόνιμοι Κάτοικοι και ο Σύλλογος Σαν Τζιάκομο ζητούν να μην δοθεί καμία παράταση και να τηρηθεί ο νόμος ως έχει, δηλαδή η μουσική να κλείνει στις 23:00.

Ειδικότερα η ακριβής διατύπωση του εγγράφου που ζητά τη γνωμοδότηση αναφέρει: «Θέμα: Γνωμοδότηση για την τροποποίηση ή μη του άρθρου 26 της με αριθμό 5-109/2-4-2012 απόφασης του Δήμου ως προς την παράταση ή μη του ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων στα δραστηριοποιούμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των ορίων της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας και την έκδοση νέας απόφασης ωραρίου μουσικής».

Ο Σπύρος Μωραΐτης

Σταθερός στην πρότασή του για παράταση μέχρι τις 00:30 παραμένει  ο εντεταλμένος για θέματα Εμπορίου Σπύρος Μωραΐτης σχετικά με τη μουσική σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παλιάς Πόλης.

«Την εισήγηση δεν την κάνει το Τμήμα Εμπορίου, η Δημοτική Αρχή ωστόσο έρχεται ως προπομπός να δηλώσει την πρόθεσή της, επισημαίνει στην "Ε" ο Σπύρος Μωραΐτης. 

«Τα δύο όργανα, (Τοπικό Συμβούλιο και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) έχοντας όλες τις προτάσεις των Επαγγελματιών και των Κατοίκων μπορούν να αποφασίσουν αν είναι υπέρ ή κατά της παράτασης - και αν ναι, ποια ώρα. 

Δήλωσα εκ των προτέρων ότι η εισήγησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι παράταση έως 00:30. Δεν γίνεται τίποτα κεκλεισμένων των θυρών, έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία» τονίζει ο κ. Μωραΐτης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ