Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμη η μελέτη για το σκέπαστρο στίβου, αλλά…

ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΕΑΚΚ
07 Ιουλίου 2022 / 16:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ .Όλοι ξέρουμε ότι η ΠΙΝ υποσχέθηκε στους ανθρώπους του στίβου πέρσι, ότι θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός σκέπαστρου στο ΕΑΚΚ (πίσω από τη μεγάλη κερκίδα) για τις ανάγκες του στίβου.

ΚΕΡΚΥΡΑ .Όλοι ξέρουμε ότι η ΠΙΝ υποσχέθηκε στους ανθρώπους του στίβου πέρσι, ότι θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός σκέπαστρου στο ΕΑΚΚ (πίσω από τη μεγάλη κερκίδα) για τις ανάγκες του στίβου. Και αυτό αφού είναι γνωστό ότι το χειμώνα με τον αέρα και τις περισσότερες μέρες να βρέχει τα παιδιά του στίβου είναι αδύνατον να προπονηθούν.   

Οι πληροφορίες μας λένε ότι η μελέτη είναι έτοιμη και αναμένεται αυτές τις μέρες η σύμβαση της ΠΙΝ με τον «μελετητή», πράγμα που σημαίνει ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση κάτι κινείται. Βέβαια έτσι όπως πάει, είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να ετοιμαστεί τους επόμενους 3-4 μήνες  και φαίνεται ότι θα μείνει και φέτος χωρίς σκέπαστρο ο στίβος της Κέρκυρας, με την υπόσχεση της ΠΙΝ να δείχνει ότι δύσκολα θα υλοποιηθεί. Όμως υπάρχει και άλλο τεράστιο πρόβλημα, που θα τρενάρει την όλη διαδικασία κατασκευής του, ή θα το κάνει ΜΗ λειτουργικό, τουλάχιστον για το 2022.

Τι συμβαίνει; στο κόστος κλπ του έργου και στο κονδύλι που θα διαθέσουν, δεν πρόβλεψαν από την ΠΙΝ ότι μόνο με την κατασκευή του στεγάστρου λύθηκε το πρόβλημα. Από κάτω πρέπει να μπει ταρτάν για να μπορούν να αθληθούν τα παιδιά, αφού το έδαφος αυτή τη στιγμή είναι στρωμένο με άσφαλτο και τσιμέντο. Η Περιφέρεια δεν έχει συμπεριλάβει και το δάπεδο,  λογικό είναι να ισχυρίζεται ότι δεν καλύπτεται από το ποσό που έχει εγκριθεί και όλα πλέον είναι στον αέρα. Με δυο λόγια θα έχουμε ένα σκέπαστρο (αν και όποτε γίνει) που απλά θα προφυλάσσει τα παιδιά από τη βροχή, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν προπόνηση.

Παρ΄ όλα αυτά πρέπει να προχωρήσει έστω και η τοποθέτηση του στεγάστρου να μην χαθούν τα χρήματα, να μην πάρει αναβολή το έργο  και άμεσα να ξεκινήσει διαδικασία για την τοποθέτηση ταρτάν. Επειδή δε και το υπάρχον ταρτάν του γηπέδου θέλει φτιάξιμο, ευκαιρία είναι να γίνει μια δουλειά σωστή, στο εγκαταλελειμμένα και μη λειτουργικό ΕΑΚΚ.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια