Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το σκεπτικό της απόφασης, η δικαίωση της ΑΕΛ

Γ ΕΘΝΙΚΗ - ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
06 Ιουλίου 2022 / 16:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις ότι με την απόφαση του CAS Η «Βασίλισσα του Νότου» δικαιώνεται και δεν μπορεί καμιά ΕΠΟ να την αλλάξει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις ότι με την απόφαση του CAS Η «Βασίλισσα του Νότου» δικαιώνεται και δεν μπορεί καμιά ΕΠΟ να την αλλάξει. Έχοντας όλη την απόφαση στα χέρια μας θα σταθούμε στο καυτό σημείο που δικαιώνει την ΑΕΛ και σε αυτό που πανηγυρίζει ο Μακεδονικός, αλλά δεν ξέρουμε γιατί.

Πάμε κατά γράμμα να δούμε τι αναφέρει την παράγραφο 3 η απόφαση, εκεί όπου ΔΕΝ χωράει αμφιβολία για το τι πρέπει να γίνει. Αναφέρονται τα εξής:

3. Η απόφαση 33/2022 που εκδόθηκε από την ΕΠΟ στις 10 Μάη παραμερίζεται και αντικαθίσταται:

a.  Η ένσταση του Μακεδονικού κατά της Λευκίμμης δεν ισχύει (απορρίπτεται)

b. Το ματς για την 22η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής μεταξύ Μακεδονικού και ΑΕ Λευκίμμης δεν κατέπεσε (χάνεται) για την ΑΕΛ.  

c. Δεν αφαιρούνται βαθμοί για την ΑΕΛ

d. Δεν μπαίνει πρόστιμο στην ΑΕΛ

Χωρίς πολλά λόγια η ΑΕΛ δεν έχει καμιά τιμωρία, μόνο η απόρριψη της ένστασης του Μακεδονικού φτάνει, άρα όποια ποινή μπήκε ΔΕΝ ισχύει,  δηλαδή κερδίζει το ματς και τους βαθμούς όπως έγινε στον αγωνιστικό χώρο.

Τώρα υπάρχει η παράγραφος  4 και 5 που αναφέρεται ότι το αίτημα ΑΕΛ και Κοζάνης για την βαθμολογία και τη θέση κάθε ομάδας δεν γίνεται δεκτό. Λογικό είναι αυτό αφού το CAS δίκασε  την ένσταση του Μακεδονικού και αποφάνθηκε. Από κει και πέρα είναι δουλειά της ΕΠΟ αφού πλέον ακυρώθηκε η δική της απόφαση 33/2022, άρα πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση 3 και εννοείται ότι με βάση αυτήν θα φτιάξει και την τελική βαθμολογία, κάτι που δεν είναι δουλειά του CAS να το κάνει.  Απλά και ξεκάθαρα… όλα τα άλλα είναι για να βρούμε πάτημα να ευνοηθεί παράνομα και χωρίς ντροπή ο Μακεδονικός, αλλά η απάτη και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια