Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης καλεί Καρβέλη: Να προκηρυχθούν ξανά οι «άγονες» θέσεις γιατρών

Γιάννης Καρβέλης
05 Ιουλίου 2022 / 10:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αξιοποίηση της θετικής εξέλιξης της ένταξης του νησιού στις άγονες περιοχές, ζητά ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε επιστολή του προς τον Γιάννη Καρβέλη ζητά την επαναπροκήρυξη όλων των άγονων διαγωνισμών προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού για τις δομές της Π.Ε. Κέρκυρας και μάλιστα με διαδικασία ανεξάρτητη από την γενική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας. 

Η επιστολή Μπιάγκη:

Κύριε Διοικητά,

Η ένταξη της Π.Ε. Κέρκυρας στις άγονες & προβληματικές περιοχές Α’ Ζώνης των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 40 του Π.Δ. 131/1987 αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός που οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε δεόντως, ώστε να στελεχώσουμε επαρκώς τις δομές υγείας της περιοχής με υγειονομικό προσωπικό.

Αποτελεί δε, το πρώτο, μεγάλο και ουσιαστικό βήμα που κατακτήσαμε στην προσπάθειά μας οι δομές υγείας της περιοχής μας να θωρακιστούν με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τούτη τη θετική εξέλιξη, οι θέσεις που προκηρύσσονται και αφορούν την Π.Ε. Κέρκυρας καθίστανται ελκυστικότερες για τους εκάστοτε υποψηφίους.

Στο πλαίσιο αυτό, κι εφόσον δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση ένταξης της Π.Ε. Κέρκυρας στην Ά Ζώνη Άγονων & Προβληματικών Περιοχών, καθίσταται αναγκαία η άμεση επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων υγειονομικού προσωπικού των δομών υγείας της περιοχής, καθώς η διαδικασία αυτή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφέρει καρπούς και αποτελεί μια διαφορετική και ανεξάρτητη διαδικασία από τις σχεδιαζόμενες προκηρύξεις που έχει αναγγείλει το Υπουργείο Υγείας για την περιοχή μας.

Κύριε Διοικητά,
Πιστεύουμε, ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς στη στελέχωση των δομών υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος, ώστε, τόσο το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας αλλά και οι λοιπές δομές υγείας της περιοχής μας να μπορούν να θωρακιστούν επαρκώς.

Κύριε Διοικητά,
Οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας είναι πολλές. Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον νομό μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μπιάγκης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Κέρκυρας