Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση της μουσικής μέχρι 12.30 η εισήγηση του Τμήματος Εμπορίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Μουσική
05 Ιουλίου 2022 / 10:05

Κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης η εισήγηση του Τμήματος Εμπορίου για το ωράριο μουσικής - Ακολουθεί η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το «γρίφο» της εξίσωσης για το ωράριο μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της πόλης αναμένεται να λύσει η εισήγηση που κατέθεσε σήμερα το πρωί, το Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου αρμόδιο σε θέματα Εμπορίου Σπύρο Μωραΐτη, η εισήγηση «κλείδωσε» στην παράταση του ωραρίου μουσικής κατά μιάμιση ώρα, γεγονός που συγκλίνει σε μεγάλο βαθμό με το αίτημα των επαγγελματιών. Η παράταση του ωραρίου από τις 11 μ.μ. έως τις 12.30 τα μεσάνυχτα από Δευτέρα – Κυριακή κατά τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο, θεωρείται η «χρυσή» τομή που μπορεί να εφαρμοστεί , ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά όλοι όσοι ζουν αλλά και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η διαδικασία

Ειδικότερα, η εισήγηση του Τμήματος Εμπορίου ζητά γνωμοδότηση από το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, η οποία θα εξεταστεί- με δυνατότητα ωστόσο τροποποίησης αν κριθεί απαραίτητο- από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με τελικό αποδέκτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας, προκειμένου να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί η κανονιστική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας το 2012.

«Η εισήγησή μας ολοκληρώθηκε και η απόφαση που τελικά θα ισχύσει, θα αποτελέσει νόμο του τοπικού συντάγματος του Δήμου Κ. Κέρκυρας. Η απόφαση που θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα ισχύει μόνο για το ιστορικό κέντρο της πόλης για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο και όχι για την χειμερινή περίοδο, οπότε θα επανέλθει το ωράριο μουσικής μέχρι τις 11 το βράδυ. Παράλληλα ισχύουν οι διατάξεις περί κοινής ησυχίας», ανέφερε στην «Ε», ο κ. Μωραΐτης.

Οι μόνιμοι κάτοικοι

Αμετακίνητοι πάντως στην θέση τους για μουσική μέχρι τις 11 το βράδυ παραμένουν οι μόνιμοι κάτοικοι. Όπως αναφέρουν η όχληση που δημιουργείται από τη μουσική είναι ανυπόφορη και οποιαδήποτε παράταση θα τους επιβαρύνει σημαντικά. Αντιθέτως στο διάστημα που εφαρμόζεται η τήρηση ωραρίου μουσικής έχουν βρει την γαλήνη τους.

Οι επαγγελματίες

Με δεδομένο ωστόσο ότι η τουριστική κίνηση στο νησί, μετά από δυο χρόνια πανδημίας και αυστηρών περιορισμών, έχει επανέλθει σχεδόν στα επίπεδα του 2019, οι επαγγελματίες διεκδικούν σθεναρά την παράταση του ωραρίου της μουσικής για να μην πέσουν σε τέλμα οι επιχειρήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουν καταθέσει ήδη την πρότασή τους στο Δήμο Κ.Κέρκυρας (Κυριακή – Πέμπτη μέχρι τις 12.30 τα ξημερώματα , Παρασκευή, Σάββατο, παραμονές και αργίες έως τις 1.30 το πρωί), ο οποίος φαίνεται ότι την έλαβε σοβαρά υπόψιν του στην διαμόρφωση της εισήγησης που κατατίθεται προς έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση που θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας, θα δεσμεύει αποκλειστικά και μόνο την παρούσα δημοτική αρχή, δίνοντας την ευελιξία στην επόμενη να ακολουθήσει την δική της τακτική επί του θέματος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ