Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και επίσημα το Ακταίον στα χέρια του Ομίλου Ιωάννου

04 Ιουλίου 2022 / 12:47

Καταβλήθηκε η προβλεπόμενη εγγύηση των 192.000 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα χέρια του Ομίλου Στ.Ιωάννου πέρασε σήμερα και επίσημα το δημοτικό ακίνητο πρώην Ακταίον στην Άνω Πλατεία.

Το πρωί παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελιού, του εκπροσώπου της εταιρείας και του νομικού της συμβούλου Ευάγγελου Νάκου υπεγράφη στο Μαράσλειο, η σύμβαση μίσθωσης και καταβλήθηκε και η εγγυητική ίση με τα μισθώματα ενός έτους, δηλαδή 192.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις συμβατικές υποχρεώσεις όλων των νέων εκμισθωτών που διεκδικούν προς εκμετάλλευση δημοτικά ακίνητα, περιλαμβάνεται πλέον η καταβολή της εγγύησης, προκειμένου μην χάνουν χρήματα τα ταμεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από ενοίκια που δεν καταβάλλονται.

Κάτι που έγινε και στην περίπτωση της εκμίσθωσης του θρυλικού «ΖΗΣΙΜΟΣ – ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ» από την εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ. 6 χρόνια Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε πλέον η διαδικασία για το πρώην Ακταίον, το οποίο θα βρίσκεται στα χέρια του νέου εκμισθωτή για έξι χρόνια με δυνατότητα παράτασης ακόμη έξι.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας κ.Νάκο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθεί και το πρώτο ενοίκιο, ύψους 16.000 ευρώ μηνιαίως συν το χαρτόσημo 3,6%.

Υπενθυμίζεται ότι στη δημοπρασία που διεξήχθη στις 5 Μαΐου 2022 εκδήλωσαν ενδιαφέρον εφτά μνηστήρες με το ακίνητο να κατακυρώνεται τελικά στον Όμιλο Επιχειρήσεων Στ. Ιωάννου.

Το ακίνητο που για 27 συναπτά έτη λειτουργούσε υπό τον επιχειρηματία Βασίλη Σώζο, κατέβασε «ρολά» στις 31 Οκτωβρίου 2021, λόγω λήξης της σύμβασης και οχτώ μήνες μετά βγήκε ξανά σε πλειστηριασμό. Η χρήση μισθίου αφορά αποκλειστικά την εγκατάσταση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Νάκο οι εργασίες στο νέο κατάστημα θα γίνουν σιγά- σιγά, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη λειτουργίας του χώρου υπό τη νέα διεύθυνση αλλά και το νέο όνομα που θα λάβει.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ