Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΓΕΣΥΚ: Επιτέλους το πρώτο υπερκομματικό βήμα έγινε - Τέλος τα άλλοθι

ΕΓΕΣΥΚ
04 Ιουλίου 2022 / 11:59

Έκδηλη η ικανοποίηση των γιατρών του ΕΣΥ Κέρκυρας για την αποδοχή της τροπολογίας για τα κίνητρα του προσωπικού - Ζητούν αναλογη υπερκομματική συνεργασία για το νομοσχέδιο Κόνσολα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιτέλους έγινε κατανοητό ότι τα θέματα υγείας είναι υπερκομματικά, σχολιάζει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, στον απόηχο της γενικής κοινωνικής αποδοχής που συνάντησε η συνεργασία των τριών βουλευτών της Κέρκυρας, που συνυπέγραψαν την τροπολογία Μπιάγκη, με σκοπό να κατασθεί το νησί της Κέρκυρας ένας ελκυστικός προορισμός εργασίας για τους επαγγελματίες του υγειονομικού τομέα.

«Επιτέλους μια αδικία αποκαταστάθηκε. Επιτέλους αποδείξαμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την Κέρκυρα, πέρα και πάνω από κομματικές επιταγές και γράμματα.

Το πρώτο βήμα έγινε. Το πιο πολύπλοκο ίσως, αφού απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς και ισορροπίες σε πολιτικό επίπεδο (εν μέσω μάλιστα προεκλογικής (;) περιόδου).

Η ένταξη στην Α’ Προβληματική Ζώνη της Π.Ε. Κέρκυρας αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα μιας σειράς κινήσεων οι οποίες πρέπει να γίνουν ούτως ώστε τόσο το Νοσοκομείο μας όσο και η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας να αναβαθμιστούν.

Αναγκαία η μαζική προκήρυξη θέσεων

Πρέπει να γίνει σαφές ότι δε θα γεμίσει γιατρούς αύριο το νοσοκομείο. Χρειάζεται ένα επιπλέον, θεμελιώδες, βήμα. Και αυτό είναι η ΜΑΖΙΚΗ προκήρυξη όλων των θέσεων που απαιτούνται αλλιώς δε θα έχουμε κάνει παρά μια τρύπα στο νερό και τα πανηγύρια δε θα έχουν απολύτως κανένα αντίκρισμα.
Πλέον όμως δεν θα υπάρχει κανένα άλλοθι από δω και στο εξής ούτε για τη Διοίκηση, ούτε για το Υπουργείο.

Χαιρετίζουμε την – έστω και αργοπορημένη- ένταξή μας στις ευεργετικές διατάξεις του Π.Δ. 131/1987, μετά από τροπολογία του κου Μπιάνκη που συνυπέγραψαν οι τρεις τοπικοί βουλευτές και προφανώς είμαστε ικανοποιημένοι από τη συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων στο εγχείρημα αυτό. Άλλωστε, όπως υποστήριξε και ο Υπουργός Υγείας, στην απόφαση αυτού και της αναπληρώτριας κ. Γκάγκα, βάρυνε το γεγονός ότι το ζήτησαν μαζί και οι 3 βουλευτές του νησιού.

Ζητείται ομόνοια και για το νομοσχέδιο Κόνσολα

Ελπίζουμε να κρατηθεί η ίδια στάση ομόνοιας και διαλόγου  από τους τρεις βουλευτές και στο νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτή την εβδομάδα στη βουλή για τη νησιωτικότητα (Νομοσχέδιο Κόνσολα) το οποίο κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την αύξηση των αποδοχών των υπηρετούντων σε νησιώτικες περιοχές και κινήτρων σε παραϊατρικό προσωπικό και σε ειδικευόμενους, ανοίγοντας έτσι  μια νέα σελίδα στη λειτουργία των δομών Υγείας της Κέρκυρας με βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, αντάξια των πολιτών της.

Ποιοι συνέβαλαν
 
Ιδιαίτερη μνεία στη συλλογική προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνει και στη συμβολή των παρατάξεων ΑΝ.Α.Σ.Α και Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και στα Δημοτικά Συμβούλια Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας που εξέδωσαν αντίστοιχα ψηφίσματα στήριξης.

Μια οφειλόμενη αναφορά, τέλος, και στα τοπικά ΜΜΕ για τη συνεχή ανάδειξη του ζητήματος και την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς.