Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε από την ΕΠΟ η μεταγραφική περίοδος

ΕΠΟ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
01 Ιουλίου 2022 / 15:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εδώ και κάποιες εβδομάδες η ΕΠΟ ενημέρωσε για τις μεταγραφικές περιόδους της σεζόν 2022-2023 και το ξεκίνημα ήταν όπως ξέρουμε αρκετές δεκαετίες τώρα την 1η Ιουλίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εδώ και κάποιες εβδομάδες η ΕΠΟ ενημέρωσε για  τις μεταγραφικές περιόδους της σεζόν 2022-2023 και το ξεκίνημα ήταν όπως ξέρουμε αρκετές δεκαετίες τώρα την 1η Ιουλίου. Όμως με μια περίεργη απόφαση, δείγμα του τι ακριβώς επικρατεί στην Ομοσπονδία, ανέβαλε την μεταγραφική περίοδο μέχρι νεοτέρας (πρωτοφανές) για να καθορίσει λέει το ύψος των παραβόλων που θα πληρώσουν οι ομάδες σε κάθε μεταβολή.

Το σκεπτικό ότι η Οικονομική Υπηρεσία θα μελετήσει πρώτα τα έσοδα των ΕΠΣ από δελτία κλπ και θα τα υποβάλλει στην ΕΕ είναι αστείο, ιδιαίτερα τη χρονική στιγμή που γίνεται. Θα κόψει και θα ράψει όπως φαίνεται η ΕΠΟ το ύψος των παραβόλων σε νούμερο που οι ομάδες θα κληθούν να πληρώσουν ώστε να βοηθηθούν οι Ενώσεις για να λειτουργήσουν, επειδή η ίδια στον προϋπολογισμό του 2022-2023 δεν έχει κανένα κονδύλι ενίσχυσης των Ενώσεων.

Μόνο λύπη μπορεί να προκαλέσει όλο αυτό το σκηνικό,  με τα σωματεία και τις Ενώσεις να πρέπει να περιμένουν, όποτε κάποιοι το αποφασίσουν. Παράλληλα, όπως αναφέραμε και χθες, όλες οι πληρωμές των παραβόλων θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.

 

Η ανακοίνωση (30/6/2022) της ΕΠΟ

 

Θέμα: Πίνακας παραβόλων μεταβολών ποδοσφαιριστών για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, κατά την υπ΄ αριθ. 27/29.06.2022 συνεδρίαση της, αναβάλλει τη λήψη απόφασης για τον πίνακα παραβόλων μεταβολών ποδοσφαιριστών για τα ερασιτεχνικά σωματεία για την επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ και αποφασίζει από 1η Ιουλίου 2022 έως και την ολοκλήρωση (από την ΕΕ/ΕΠΟ) της διαδικασίας καθορισμού του ύψους (κόστους) των παραβόλων για τις κινήσεις/μεταβολών των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών των ερασιτεχνικών σωματείων, αναφορικά με την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, αναστέλλεται η έναρξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου για τα ερασιτεχνικά σωματεία και συνεπακόλουθα η διαδικασία υποβολής σχετικών  αιτημάτων κάθε είδους από τα σωματεία προς τις ΕΠΣ και κατ΄ επέκταση προς την ΕΠΟ. 

Περαιτέρω, εντέλλεται η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών να προχωρήσει σε μελέτη εσόδων των ΕΠΣ από τα δελτία μεταβολών των ποδοσφαιριστών, την οποία στη συνέχεια θα υποβάλλει στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ιάκωβος Μ. Φιλιππούσης    


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια