Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδρύει Εθνική Ακαδημία Κρίκετ η Ομοσπονδία

ΚΡΙΚΕΤ - ΕΛΟΚ
01 Ιουλίου 2022 / 15:56
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εθνική Ακαδημία Κρίκετ για αθλητές 16-25 ετών θα λειτουργήσει η Ομοσπονδία από τον Σεπτέμβρη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο fb.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εθνική Ακαδημία Κρίκετ για αθλητές 16-25 ετών θα λειτουργήσει η Ομοσπονδία από τον Σεπτέμβρη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο fb. Ενημέρωση των ΜΜΕ υπάρχει αραιά και που και δείχνει τη λειτουργία της Ομοσπονδίας, μιας ΕΛΟΚ που είναι πάνω από 15 χρόνια στάσιμη, σε όλους τους τομείς, σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε εκτενέστερα. 

Η κίνηση να δημιουργηθεί η Ακαδημία αυτή φαίνεται καλή, θα κριθεί τα επόμενα χρόνια από το αποτέλεσμα, το «σε όλη τη χώρα» που αναφέρει είναι άστοχο, προφανώς εννοεί Κέρκυρα και Αθήνα, αφού μόνο από αυτά τα δυο μέρη υπάρχουν ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Ποιος φταίει γι αυτό, γιατί το κρίκετ παρέμεινε στα όρια του νησιού και εξαίρεση είναι 2,3 ομάδες στην Αθήνα, θα μπορούσε να το δικαιολογήσει η Ομοσπονδία.    

Η ανάρτηση για την Ε.Α.Κ. αναφέρει:

Στην ίδρυση και λειτουργία Εθνικής Ακαδημίας προχωράει η  Eλληνική Ομοσπονδία Κρίκετ με σκοπό την  δημιουργία βάσης αθλητών, από τους οποίους θα επανδρωθούν οι Εθνικές Κατηγορίες και θα προκύψουν και οι μελλοντικοί πρωταθλητές. Η Εθνική Ακαδημία Κρίκετ (Ε.Α.Κ) θα λειτουργήσει ως μήτρα παραγωγής παικτών κορυφαίας ποιότητας σε όλη τη χώρα που θα  έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις σε διεθνές περιβάλλον. Η ΕΑΚ θα στελεχωθεί από πιστοποιημένους προπονητές και διακεκριμένους αθλητές Ευρωπαϊκού επιπέδου και συγκεκριμένα τους Βασιλά Κώστα, Αναστάσιο Γιαλουράκο και Γιώργο Στογιάννο.

Πως θα λειτουργεί

Η συμμετοχή των αθλητών ηλικίας από 16-25 ετών στον ετησίως καταρτιζόμενο σχεδιασμό της ακαδημίας θα γίνεται μέσω της κατάθεσης εισήγησης από την προπονητική ομάδα και τον συντονιστή της ακαδημίας. Η επιλογή των αθλητών θα είναι απόρροια της επίδοσης τους κυρίως σε αγώνες ανοιχτού χώρου αλλά και σε κλειστού. Στους αθλητές - μέλη της ΕΑΚ θα διατίθεται η εμφάνιση και το πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν. Στον σχεδιασμό της ΕΑΚ συμπεριλαμβάνεται και η οργάνωσης προπονητικών αποστολών στο εξωτερικό. Η έναρξη της ακαδημίας θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου.

Σκοποί της Ε.Α.Κ

• Ενίσχυση του συνόλου δεξιοτήτων, της συνέπειας και των ιδιοτήτων ηγεσίας και οικοδόμησης ομάδας.

• Χρήση επιστημονικών μεθόδων και τεχνικών

• Προσεκτικός σχεδιασμός & ανάλυση συστημάτων για συνεχή βελτίωση

• Σχεδιασμός αποτελεσματικής και αποδοτικής πλατφόρμας σε όλους τους νέους παίκτες για να δείξουν το ταλέντο τους για το μέλλον σε διεθνές επίπεδο.

• Οι παίκτες της ΕΑΚ επιλέγονται για προπόνηση, με βάση τις επιδόσεις στα εγχώριες διοργανώσεις.

Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι αυτά τα βήματα θα ενισχύσουν το Ελληνικό Κρίκετ και τα επόμενα χρόνια η ΕΑΚ θα λειτουργεί ως σκαλοπάτι για τη βελτίωση του επιπέδου απόδοσης και της ποιότητας των παικτών κρίκετ στη χώρα".


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια