Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα επιδοτούμενη γραμμή Παξών – Αντιπάξων

Παξοί
01 Ιουλίου 2022 / 14:09

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Υπουργό Ναυτιλίας - Τι ζήτησε ο βουλευτής Κέρκυρας

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα νησιά της Π.Ε. Κέρκυρας.

Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ικανοποίηση του αιτήματος δημιουργίας μίας επιδοτούμενης γραμμής Παξών – Αντιπάξων με επιβατικό πλοίο, τέσσερις φορές την εβδομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο είχε τεθεί από τον Δήμαρχο Παξών και είχε γίνει αποδεκτό από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και χθες εγκρίθηκε και από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Ο Βουλευτής είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι σχετικές διαδικασίες και τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν άμεσα. Σημειώνεται ότι το επιβατικό πλοίο θα είναι μήκους 17 μέτρων, με δυνατότητα μεταφοράς 50 επιβατών και θα έχει επιφάνεια φόρτωσης 10 τ.μ..

Σε ότι αφορά στους Παξούς, ο κ. Γκίκας επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σταθμού του νησιού, αφού ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα. Μάλιστα, σε επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού με τον Δήμο Παξών, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του Δήμου να προσφέρει δωρεάν στέγη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που θα αποσπαστούν.

Επιπλέον, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην Κέρκυρα και των ανακοινώσεων που έγιναν, ο κ. Γκίκας ζήτησε να δρομολογηθεί άμεσα η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον λιμένα Οθωνών. Πρόκειται εξάλλου για ένα απολύτως ώριμο έργο, η χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλιστεί. Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα έχει ξεκινήσει μέχρι το Φθινόπωρο.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε επίσης την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την έγκριση εξομοιώσεων στους λιμένες Πετριτή, Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, Αγ. Στεφάνου Σινιών και Αγ. Μάρκου.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα επιλυθεί και το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά για την μεταφορά καυσίμων και οχληρών υλικών. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που είχε διεξαχθεί, ήταν άγονος.

Ο Στέφανος Γκίκας πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Βαγγέλη Κυριαζόπουλο.