Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπογράφεται -εκτός απροόπτου- τη Δευτέρα η σύμβαση μίσθωσης για το Ακταίον

Ακταίον
01 Ιουλίου 2022 / 13:02

Μαζί με την σύμβαση πρόκειται να καταβληθεί και η εγγύηση ίση με τα μισθώματα ενός έτους, ήτοι 192.000 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από δυο μήνες περίπου από την ανάδειξη του πλειοδότη που επικράτησε στη δημοπρασία για την εκμίσθωση του πρώην Ακταίον αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου το δημοτικό ακίνητο να περάσει και επίσημα στα χέρια του νέου εκμισθωτή, δηλαδή στον Όμιλο Επιχειρήσεων Στ. Ιωάννου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Γιώργο Παντελιό, η σύμβαση για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου, αναμένεται να υπογραφεί- εκτός απροόπτου- την προσεχή Δευτέρα 4 Ιουλίου. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, μαζί με την σύμβαση πρόκειται να καταβληθεί και η εγγύηση ίση με τα μισθώματα ενός έτους, ήτοι 192.000 ευρώ, την οποία είναι έτοιμος να καταθέσει ο πλειοδότης του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι το μίσθωμα έχει οριστεί στις 16.000 ευρώ μηνιαίως συν το χαρτόσημα 3,6%.

Καθυστέρηση

Η διαδικασία πάντως ολοκλήρωσης για την εκμίσθωση του χώρου στο νέο ιδιοκτήτη δεν αποδείχθηκε σύντομη αν αναλογιστεί κανείς το χρόνο που έχει παρέλθει από την διενέργεια της δημοπρασίας, ήτοι στις 5 Μαΐου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παντελιός στην "Ε", αν και τα πρακτικά δημοπρασίας εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου στην Άνω Πλατεία εγκρίθηκαν λίγες ημέρες μετά από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (στη συνεδρίαση της 16ης Μαΐου) , εν συνεχεία στάλθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ αρχές Ιουνίου ζητήθηκε το σχέδιο συμφωνητικού από τους νομικούς εκπροσώπους του Ομίλου για έλεγχο.

Προκειμένου πάντως να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία, ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών με έγγραφό του προς τον πλειοδότη του διαγωνισμού και όπως όλα δείχνουν οι υπογραφές θα πέσουν σε λίγα 24ωρα, ώστε και επίσημα ο χώρος του πρώην Ακταίον να περάσει στον νέο εκμισθωτή.

«Όπως βγήκε η διακήρυξη του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή συνεχίστηκε η διαγωνιστική διαδικασία και θα υπογραφεί το ίδιο κείμενο με τον εκμισθωτή, ο οποίος μαζί με την σύμβαση που θα υπογραφεί, εκτός απροόπτου την Δευτέρα 4 Ιουλίου, θα καταβάλει και την εγγυητική όπως μας ενημέρωσαν», ανέφερε στην «Ε» ο κ.Παντελιός.

Σημειώνεται ότι η χρήση μισθίου αφορά αποκλειστικά την εγκατάσταση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται για έξι έτη με ενδεχόμενο παράτασης για επιπλέον έξι χρόνια.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ