Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Φ.Ε. Μάντζαρος παρουσίασε τα μουσικά έργα μαθητών της με μαθησιακές δυσκολίες

Φ.Ε. Μάντζαρος
01 Ιουλίου 2022 / 08:38

Συνθέσεις μαθητών του Τμήματος Ειδικής Μουσικής Εκπαίδευσης της ΦΕΜ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της λήξης των μαθητικών συναυλιών της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μαντζαρος» για την καλλιτεχνική περίοδο 2021 - 2022, παρουσιάστηκε χθες το σύνολο κρουστών της Φιλαρμονικής και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μουσικά έργα που συνέθεσαν μαθητές του Τμήματος Ειδικής Μουσικής Εκπαίδευσης της ΦΕΜ, δηλαδή μαθητές που είναι παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. 
 

Το project αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Σύνθεση έργων με μουσικά λογισμικά για νέους με μαθησιακές δυσκολίες στο περιβάλλον της ΦΕ Μάντζαρος, Δράση & Εμπειρία"
 
Τα έργα ενορχηστρώθηκαν κατάλληλα από τους διδάσκοντες της Φιλαρμονικής,  Δημήτρη Αργυρό, Σπύρο Αλαμάνο και Διονύση Μαρτίνη, και ερμηνεύτηκαν από μουσικά σύνολα της ΦΕΜ. 
 
Εκ μέρους του ΔΣ της Φιλαρμονικής, ο Πρόεδρος Ιωάννης Τριβιζάς σημειώνει «Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση του Τμήματος Ειδικής Μουσικής Εκπαίδευσης της «Μαντζαρος» στην μετά COVID εποχή και στόχευσε στο να αναδείξει την πολύ σπουδαία, από κάθε άποψη δουλειά, που συντελείται στο Τμήμα αυτό.
Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο διδάσκων του Τμήματος, Γιάννης Κυριακούλης, τον οποίον και ευχαριστούμε, όπως και συγχαίρουμε για το θαυμάσιο αποτέλεσμα και το υψηλό επίπεδο του Τμήματος.
 
Η «Μάντζαρος» είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την ύπαρξη και λειτουργία του Τμήματος εκμάθησης μουσικής για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, η ίδρυση του οποίου αποτέλεσε μια συνειδητή επιλογή της ΦΕΜ και στοχεύει, αφενός μεν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών που φοιτούν σε αυτό και την μετάδοση σε αυτά της γνώσης της μουσικής, αφετέρου δε στην ανάδειξη του Τμήματος και στην γνωστοποίηση του έργου του, όπως και στην προσέλκυση και άλλων παιδιών με τέτοιες ιδιαιτερότητες, για να αποτελέσουν μέρος του.
 
Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη, για την αποψινή εκδήλωση, να συγχαρούμε ιδιαίτερα τον Αρχιμουσικό μας Σωκράτη Άνθη, τον αν. Αρχιμουσικό μας Σπύρο Ρουβα, τους διδασκάλους των κρουστών Μάριο Μουζακιτη και Νίκο Μεταλληνο, την Λένα Κοκκινομηλιώτη, εκπαιδευτικό μουσικής του Τμήματος εκμάθησης μουσικής για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες της ΦΕΜ, καθώς και τους Δημήτρη Αργυρό, Σπύρο Αλαμάνο και Διονύση Μαρτίνη, διδασκάλους της «Μαντζαρος» και ενορχηστρωτές των συνθέσεων των μαθητών μας με μαθησιακές δυσκολίες».