Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευσε τον Γ. Κρητικό ο Δήμος Κ. Κέρκυρας

ΔΗΜΟΣ Κ.Κ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
30 Ιουνίου 2022 / 16:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ΕΣΚΑΒΔΕ, που σε εκδήλωση στα Γιάννενα για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυσή της βράβευσε τον κ.Γ. Κρητικό, έρχεται και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας να κάνει το ίδιο για μια εμβληματική μορφή του Κερκυραϊκού μπάσκετ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ΕΣΚΑΒΔΕ, που σε εκδήλωση στα Γιάννενα για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυσή της βράβευσε τον κ.Γ. Κρητικό, έρχεται και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας να κάνει το ίδιο για μια εμβληματική μορφή του Κερκυραϊκού μπάσκετ.  Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε η Δήμαρχος κα Μερόπη Υδραίου η οποία στην ανάρτησή της έγραψε τα εξής:  

«Βράβευση Γιώργου Κρητικού

Το Γιώργο Κρητικό βράβευσε ο Δήμος μας σήμερα για τα 60 χρόνια προσφοράς του

στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Είναι χρέος και τιμή η επίσημη αναγνώριση εκείνων των ανθρώπων που κοίταξαν αλλιώς την καθημερινότητα, άνοιξαν δρόμο στη θεώρηση της ζωής - σε δύσκολες μάλιστα εποχές - και κατάφεραν με την επιμονή τους να την καθιερώσουν.

Ο Γιώργος Κρητικός γεννήθηκε το 1938 και η μπασκετική του καριέρα ξεκίνησε το 1954 σε ηλικία 16 χρονών στην ομάδα των Προσκόπων της Κέρκυρας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στις ομάδες Πανεργατικής, του ΝΑΟΚ, του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας.

Το 1959 ξεκίνησε να αγωνίζεται για τον Κερκυραϊκό ΓΣ, μέχρι το τέλος της

καριέρας του το 1973, ήταν αρχηγός της ομάδας για 12 χρόνια και αναδείχθηκε

πρώτος σκόρερ του πανεπαρχιακού τουρνουά πόλεων το 1965 που έγινε στην Πάτρα.

Το 1973 μετά το τέλος της ενεργού αθλητικής του δράσης, συμμετείχε επίσης ενεργά στα διοικητικά του Κερκυραϊκού ΓΣ όπου διετέλεσε έφορος και Γενικός αρχηγός στο τμήμα μπάσκετ μέχρι και το 2011. Τέλος το 1982 εργάστηκε για την ίδρυση της Ένωσης Σωματείων. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και το πρότυπο που προσφέρει στους νεότερους».


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια