Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλήνιες 2022: Αριστούχοι της Κέρκυρας μιλούν στην «Ε» για την επιτυχία τους

Πανελλήνιες
30 Ιουνίου 2022 / 15:26

Συναισθήματα χαράς και ανακούφισης μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόχθησαν, αφοσιώθηκαν στην μελέτη, μα στο τέλος τα κατάφεραν. Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων σε μια δύσκολη ομολογουμένως χρονιά έπειτα από δυο χρόνια τηλεκπαίδευσης χάρισε συναισθήματα χαράς και ανακούφισης σε υποψηφίους της Κέρκυρας που κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Αριστούχοι μαθητές της Κέρκυρας μιλούν στην «Ε» για την εμπειρία των πανελλαδικών, το μυστικό της επιτυχίας τους και τα όνειρά τους για το μέλλον.




Σπύρος Σκορδίλης: 19.025 μόρια

Ως πρόκληση και μια νέα εμπειρία χαρακτηρίζει τις πανελλήνιες, ο μαθητής του ΓΕΛ Καστελλάνων Μέσης Σπύρος Σκορδίλης, που με τις εξαιρετικές επιδόσεις που σημείωσε συγκεντρώνοντας 19.025 μόρια, βάζει πλώρη για τη Νομική Αθηνών. «Οι πανελλήνιες είναι μια δύσκολη εμπειρία που απαιτεί πολύ στήριξη απ’ όλους και είναι μια διαδικασία σημαντική για το μέλλον. Όμως αν δεν πάει καλά, η ζωή δίνει άλλες επιλογές και η ελπίδα, η στήριξη και η υπομονή είναι πάντα εκεί», τονίζει στην «Ε», προσθέτοντας ότι στην όλη διαδικασία ήταν σημαντική η στήριξη που είχε από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Όπως επισημαίνει, η επιλογή της Νομικής αποτελούσε μονόδρομο για εκείνον, καθώς το Δίκαιο πάντα τον γοήτευε από πολύ μικρή ηλικία. Όνειρό του είναι να γίνει Δικαστής ή Εισαγγελέας. «Στόχος είναι να τελειώσω τις σπουδές στη Νομική και να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται», καταλήγει ο ίδιος.





Μαίρη Περιστέρη: 18.300 μόρια

Το κατώφλι της Ιατρικής ετοιμάζεται να περάσει η Μαίρη Περιστέρη από το ΓΕΛ Καστελλάνων Μέσης χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψε. 18.300 μόρια που ωστόσο δεν ήρθαν χωρίς προσπάθεια. «Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Η προσήλωση, η συστηματική προσπάθεια και η υποστήριξη της οικογένειας και των εκπαιδευτικών ήταν τα μυστικά που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα», αναφέρει η ίδια στην «Ε».

Όπως λέει δεν χρειάστηκε να στερηθεί εξόδους ούτε και ξεκούραση, ωστόσο το ψυχολογικό βάρος των πανελληνίων και η αστάθεια ήταν αυτά που την ενοχλούσαν περισσότερο. Ωστόσο πέτυχε το στόχο της, δίνοντας και το καλό παράδειγμα στα τέσσερα μικρότερα αδέρφια της, ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Όπως εξηγεί, η επιλογή της Ιατρικής δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου λειτούργησε καταλυτικά στην επιλογή της. «Αυτό που συνειδητοποίησα ήταν ότι ήθελα να περάσω σε αυτή τη Σχολή, γιατί θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους», διευκρινίζει επισημαίνοντας ότι τα ενδιαφέροντά της στρέφονται στην ιατρική έρευνα και στην ανακάλυψη θεραπειών.





Κερκύρα Βερναρδάκη: 18.175 μόρια

Αντιμέτωπη με την πίεση των πανελληνίων εξετάσεων, βρέθηκε για δεύτερη χρονιά η Κερκύρα Βερναρδάκη, παιδί πολύτεκνης οικογένειας και απόφοιτη του 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας. Αν και πέρσι πέτυχε την εισαγωγή της στο Χημικό Ιωαννίνων, ωστόσο αποφάσισε να διεκδικήσει και πάλι το «χρυσό» εισιτήριο που θα της εξασφάλιζε την είσοδό της, στην πρώτη Σχολή προτίμησής της, την Ιατρική. Και τα κατάφερε συγκεντρώνοντας 18.175 μόρια και εξασφαλίζοντας την εισαγωγή της στη Σχολή της Αλεξανδρούπολης.

«Δεν ήταν εύκολο να δώσω δεύτερη χρονιά εξετάσεις, το ήθελα όμως πολύ και το προσπάθησα», αναφέρει στην «Ε». Επιμονή, αντοχή και υποστήριξη από το περιβάλλον έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για εκείνη. Η προσπάθεια όμως ήταν συνεχής. Καθημερινή μελέτη από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Όσο για εξόδους; Περιορισμένες. «Η χρονιά κύλησε με διάβασμα. Η Βιολογία μου άρεσε πολύ ως μάθημα, δεν ήμουν σίγουρη όμως αν θα τα καταφέρω», αναφέρει η ίδια. Η κατεύθυνση που την ενδιαφέρει είναι η μικροβιολογία και αυτό θα ήθελε να ακολουθήσει και στο μέλλον.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ