Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση ο Αστέρας Πετριτή

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
29 Ιουνίου 2022 / 16:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσπάθησε έξι χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει στην Γ΄Εθνική ο Αστέρας Πετριτή και τα κατάφερε και πάλι μέσω της διαδικασίας των μπαράζ ανάμεσα σε πρωταθλήτριες ομάδες Ενώσεων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσπάθησε έξι χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει στην Γ΄Εθνική ο Αστέρας Πετριτή και τα κατάφερε και πάλι μέσω της διαδικασίας των μπαράζ ανάμεσα σε πρωταθλήτριες ομάδες Ενώσεων. Κάποιοι ρώτησαν αν θα πάρει μέρος, αφού ξέρουμε ότι τα έξοδα είναι τεράστια και γιατί θα έχουμε μόλις 4 ομίλους στην κατηγορία, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερα ματς και σε μακρινές αποστάσεις εκτός έδρας, αλλά και γιατί μια ομάδα από νησί έχει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία.

Μετά τη Γ.Σ. και στην συνεδρίαση του Δ.Σ. ο πρόεδρος κ. Σπ. Κουρτέσης και τα μέλη το μόνο μέλημα τους ήταν πως θα οργανωθεί καλύτερα η ομάδα, πως θα στελεχωθεί και ούτε σκέψη αν θα πάρει μέρος. Πολύ αποφασισμένοι όλοι, όχι απλά ο Αστέρας να παίξει στην κατηγορία, αλλά να έχει και μια αξιόλογη πορεία που θα του δώσει τη δυνατότητα να παραμείνει.

Έτσι η άμεση συνάντηση με τον προπονητή Γιάννη Σφακιανάκη που ανέλαβε το Φλεβάρη την ομάδα και την οδήγησε στο νταμπλ στο νησί, όπως και στην άνοδο (και μάλιστα σαν πρώτος) στη Γ΄ Εθνική, θα ξεκαθαρίσει για το αύριο. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα τα βρουν οι δυο πλευρές και θα συνεχίσουν μαζί, αλλά περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από το σωματείο.

Από κει και πέρα, το σύνολο σχεδόν των ποδοσφαιριστών ξέρει ότι πρόθεση της ομάδας είναι να συνεχίσουν και τη νέα σεζόν και ήδη ξεκίνησαν οι επαφές, κάποιοι έχουν ήδη συμφωνήσει και λογικά δύσκολα δεν τα βρουν ομάδα με κάποιο παίκτη, εκτός και αν ο προπονητής κρίνει ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο.

Όλα αυτά θα τρέξουν τις επόμενες μέρες, με το Δ.Σ. να θέλει κοντά τους και άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν, λογικά θα υπάρξει μια διεύρυνση, ενώ το πρόβλημα του γηπέδου που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα είναι υπό συζήτηση, αφού μόνο αυτό της Λευκίμμης και το Ενωσιακό τηρούν τις προϋποθέσεις.

Πέραν αυτού η συνάντηση με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Ι. Λέσσης, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών σε όλα τα ματς μπαράζ της ομάδας, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, αφού θα πρέπει να βρεθεί τρόπος στήριξης (όπως έγινε με ΑΕΛ και ΟΦΑΜ). Αυτή μπορεί να είναι οικονομική, η κάλυψη π.χ. των εξόδων μετακίνησης της ομάδας, ένα ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι γύρω στις 20.000€.

Τέλος στο τραπέζι θα πέσει και ο προϋπολογισμός της ομάδας και ο τρόπος να βρεθούν τα πολλά χρήματα που απαιτούνται. Εκτίμησή μας είναι ότι το μπάτζετ θα είναι τουλάχιστον 150 χιλιάδες και μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα. Βέβαια η σκέψη να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα ενισχυθεί με Κερκυραίους ποδοσφαιριστές είναι ενδεδειγμένη, αυτό ίσως είναι το ιδανικό αλλά πολλές φορές στην πράξη τα πράγματα διαφέρουν. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε τις πρώτες ανακοινώσεις, με τη διοίκηση ήδη να έχει σηκώσει μανίκια και να εργάζεται πυρετωδώς.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια