Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος μιας εργολαβίας κόστους 970.000 ευρώ ετησίως

Καθαρίστριες
29 Ιουνίου 2022 / 13:46

«Προφανώς για τη νυν διοίκηση, ο εργολάβος και ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατούσε έως το 2017, είναι ο νέος παράδεισος που ευαγγελίζεται...»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πυρά κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου εξαπολύει η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση περί τρίμηνης παράτασης συμβάσεων των καθαριστριών:

Η αρχή από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε με τις καθαρίστριες!
Αφού τις έδιωξε, αναιρώντας τους το 2020, το δικαίωμα τους για την επανυποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον τότε διαγωνισμό, (δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΠ μετά από δικηγόρους και ενστάσεις και επαναπροσλήφθηκαν..)
Αφού  τον τελευταίο χρόνο, κάθε τρίμηνο με το μαρτύριο της σταγόνας τους ανανεώνει τις συμβάσεις τελευταία μέρα.

Αφού προ εβδομάδος, παραστάθηκε στο δικαστήριο, μαζί με το δικηγόρο του νοσοκομείου, ζητώντας να μη γίνει δεκτή η προσωρινή διαταγή για να παραμείνουν στην εργασία τους.

Αφού έχει προκηρύξει διαγωνισμό ύψους 967.200 ευρώ ετησίως για την καθαριότητα (από τις περίπου 650.000 ευρώ των ατομικών συμβάσεων του 2017 (δηλαδή 39% αύξηση ή 274.000 ευρώ επιπλέον κάθε χρόνο), διαγωνισμό για τον οποίο οι εταιρίες ερίζουν στα δικαστήρια.

Αφού είναι νωπές οι μνήμες από τις καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών, όταν δούλευαν με το καθεστώς της εργολαβίας μέχρι το 2017.

Τώρα η διοίκηση του ΓΝΚ με δελτίο τύπου τόλμησε να μιλήσει για ομηρία των καθαριστριών από τις ατομικές συμβάσεις!

Προφανώς για τη νυν διοίκηση, ο εργολάβος και ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατούσε έως το 2017, είναι ο νέος παράδεισος που ευαγγελίζεται...

Μπέρδεψε μάλλον το ποιος είναι τελικά ο όμηρος (εργολαβικών συμφερόντων) και ποιος εκβιάζει τελικά ποιόν, ανυπομονώντας να ενεργοποιήσει τη σύμβαση που θα σπαταλάει επιπλέον 274.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου ετησίως..
Το πάρτι της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος συνεχίζεται ακάθεκτο προς όφελος ορισμένων. Τον λογαριασμό βέβαια ξέρουμε όλοι  ποιοι τον πληρώνουν!