Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και δημοσιογραφικού χάρτου

ΣΗΠΕ
29 Ιουνίου 2022 / 10:11
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ικανοποιήθηκε το αίτημα του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών εφημερίδων (ΣΗΠΕ) για την στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου όσον αφορά στη διακίνηση των εφημερίδων και την αντιμετώπιση των μεγάλων ανατιμήσεων του δημοσιογραφικού χάρτου.

ΑΘΗΝΑ. Την τροπολογία αναφορικά με την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους και την επιχορήγηση του κόστους δημοσιογραφικού χάρτου των εκδοτικών επιχειρήσεων Τύπου υποστήριξε στη Βουλή ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αρχικώς η κυβέρνηση είχε αποφασίσει, επικαλούμενη τις συνέπειες των περιορισμών λόγω κορονοϊού, την επιχορήγηση για ένα έτος (2021) της διακίνησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών, με τροπολογία σε σχέδιο νόμου τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο ΣΗΠΕ ζήτησε κι ενώ εξακολουθούσε ακόμα η συζήτηση στη Βουλή, την επέκταση της πρόνοιας αυτής και στις επαρχιακές και τοπικές εφημερίδες.

Το αίτημά του αυτό ικανοποιείται δυο χρόνια μετά, με την συμπερίληψη και των επαρχιακών εφημερίδων στην πρόβλεψη του νομοθέτη για την επιχορήγηση της μεταφοράς/διακίνησης όλων των εφημερίδων και των περιοδικών για το 2022.

Το θέμα της μεγάλης αύξησης των τιμών του χαρτιού και του κόστους της εκτύπωσης εφημερίδων και περιοδικών και των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου τέθηκε αμέσως από τον ΣΗΠΕ, που αρχικώς προχώρησε στην ενημέρωση των κομμάτων, προκαλώντας την συζήτηση στη Βουλή. 

Η κυβέρνηση κατέθεσε την Δευτέρα 270622, τροπολογία για την επιχορήγηση του κόστους διακίνησης όσο και μέρους της αύξησης της τιμής του δημοσιογραφικού χαρτιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου του Υφυπουργού, απευθύνεται σε επιχειρήσεις που εκδίδουν εφημερίδες και περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας, ενώ αυτή τη φορά και σε επιχειρήσεις έκδοσης περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.