Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ναυάγησε» το Βίδο για την πρώτη κατασκήνωση των Οδηγών

Σώμα Ελλήνων Οδηγών
27 Ιουνίου 2022 / 12:32

Δεν θα γίνει στο Βίδο η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος του Σώματος Ελληνική Οδηγισμού, λόγω "κομμένων" δρομολογίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Αλλαγή πλεύσης» αποφάσισε το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, καθώς η αβεβαιότητα για το μεταφορικό ζήτημα οδήγησε στην απόφαση να μη ρισκάρουν με το Βίδο. Τα απογευματινά δρομολόγια του καραβιού για Βίδο τελειώνουν, καθώς ο καπετάνιος δεν έχει λάβει ακόμα οριστική απάντηση από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας στο αίτημά του για στήριξη, ώστε να μπορέσει να απασχολεί και δεύτερη βάρδια.

Ωστόσο η προγραμματισμένη πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των Οδηγών, ξεκινά το Σάββατο Σάββατο 1 Ιουλίου και η έλλειψη των απογευματινών δρομολογίων είναι απαγορευτικός παράγοντας, λέει στην "Ε" η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Κέρκυρας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αντιγόνη Κανταρέλλη. 

«Τα μέλη των Οδηγών, που έχουν τις πρωινές εργασίες τους, δεν θα μπορούν να μετακινηθούν. Εκτός αυτού, υπάρχει μια σειρά από οργανωτικά θέματα, μεταφορές προμηθειών, σκουπιδιών, τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν χωρίς τα απογευματινά δρομολόγια.

Πέφτει εντελώς έξω όλος ο προγραμματισμός μας. Χωρίς να έχουμε κάτι σίγουρο στα χέρια μας, δεν έχουμε τη δυνατότητα να περιμένουμε πότε αν και πότε θα λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το καράβι. Έχουμε επικοινωνήσει με τον κ. Μελίδη, αλλά προς το παρόν είμαστε μετέωροι».

Στον Πέλεκα

Το Σώμα Οδηγών έκανε ήδη ενέργειες και τελικά βρέθηκε ένα καθαρισμένο κτήμα στον Πέλεκα που θα αντικαταστήσει το Βίδο, τουλάχιστον για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο και ...βλέπουμε.

«Αυτό βέβαια έχει κόστος για μας, γιατί πρέπει να γίνουν μια σειρά από μεταφορές και να διαμορφωθούν οι συνθήκες, που στο Βίδο υπάρχουν ήδη, όπως τουαλέτες, νερό, κοντέινερ για τα απορρίμματα, κάδους ανακύκλωσης κ.λπ. 
Δηλαδή εκτός από τον προγραμματισμό, πέφτει έξω και ο προϋπολογισμός μας», σημειώνει η Αντιγόνη Κανταρέλλη. 

Πρόσκοποι: Το χέρι στην τσέπη

Με υπερπλήρες πρόγραμμα ξεκίνησε την Πέμπτη η κατασκηνωτική περίοδος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι οποίοι, σημειωτέον, φιλοξενούν και τμήματα από άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

«Ξεκινήσαμε ήδη έχοντας κάποια πράγματα ως δεδομένα, πλέον όμως, το πρόβλημα των δρομολογίων και η δυστοκία του Δήμου να δώσει λύση, δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. 
Οι Πρόσκοποι αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, καθώς πολλοί από εμάς έχουμε πρωινές εργασίες» επισημαίνει στην "Ε" ο Ηλίας Κωτσάτης, Αρχηγός του Προσκοπικού Κατασκηνωτικού Κέντρου. 
«Η παύση των δρομολογίων στις 7.30 το απόγευμα δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνον σε εμάς αλλά και στην γενικότερη επισκεψιμότητα του Βίδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόσκοποι και οι οδηγοί είχαν ανέκαθεν προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο για τη χρήση των χώρων και τη μεταφορά των κατασκηνωτών. «Αυτή η εξέλιξη δεν υπηρετεί το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει να έχει ο Δήμος. Με τον Βασίλη Μελίδη, που δεν έχει ακόμα οριστεί ως ο επόμενος ενταταλμένος για το Βίδο, έχουμε μιλήσει. Έχουμε εισπράξει προθυμία και διαβεβαιώσεις ότι θα βρεθεί λύση. Πέραν τούτου ουδέν». 

Το ξύλινο deck 

Ο σκιερός χώρος δίπλα στο εστιατόριο πάντως πήρε ζωή την περασμένη Παρασκευή, φιλοξενώντας 150 μαθητές που επισκέφθηκαν το Βίδο για εκδρομή. Τα παιδιά  μπόρεσαν να κάνουν σε αυτό τον χώρο τις δραστηριότητες και την αναψυχή τους, χρησιμοποιώντας τους ξύλινους πάγκους που μεταφέρθηκαν εκεί από τον χώρο του πικνικ πάνω από τη μικρή παραλία, με επιμέλεια του Σπύρου Νεράντζη.  

Στο μεταξύ ο πρώην "βιδάρχης" , δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί κατά το τυπικό τουλάχιστον, αν και έχει γίνει γνωστό ότι ο επόμενος εντεταλμένος σύμβουλος για Βίδο, Λαζαρέτο και κατασκηνώσεις θα είναι ο Βασίλης Μελίδης. 

Ο Σπύρος Νεράντζης, λέει στην "Ε" ότι δεν είχε καμία ειδοποίηση από τον Δήμο, αφότου υπέβαλε την παραίτησή του, για την τυπική αποδοχή της. Παρόλα αυτά επικοινωνεί με τον Β. Μελίδη, ο οποίος θεωρείται ανεπίσημα ο επόμενος "βιδάρχης" ακόμα και αν δεν έχει ακόμα οριστεί επισήμως.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ