Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά σκάφους στο Λιμενικό Κέρκυρας από επενδυτική εταιρεία

Λιμενικό
24 Ιουνίου 2022 / 18:14

Στην εθιμοτυπική του συνάντηση με τον νέο Διοικητή του Λιμενικού, ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας η δωρεά του υπερσύγχρονου σκάφους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στο Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Πλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Κοντοστέργιος.

Ο κ. Γκίκας συνεχάρη τον Διοικητή για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του. Ζήτησε την ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας και του Λιμενικού Σταθμού Παξών με ανθρώπινο δυναμικό, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν μετατεθεί ή συνταξιοδοτηθεί περισσότερα από 15 στελέχη, χωρίς να υπάρξουν αναπληρώσεις.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας η δωρεά του υπερσύγχρονου σκάφους από την εταιρεία REGGEBORGH INVEST.

Με το νέο σκάφος, το οποίο προορίζεται για το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, η δύναμη του Κ.Λ. θα ενισχυθεί σημαντικά. Σημειώνεται ότι η μελέτη αλλά και η κατασκευή του σκάφους έγιναν υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το σκάφος αναμένεται να καταπλεύσει στην Κέρκυρα το αμέσως προσεχές διάστημα.