Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και στην Κορακιάνα (video)

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
24 Ιουνίου 2022 / 14:03

Το δημοτικό κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Άνω Κορακιάνας θα αξιοποιηθεί από τη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το στεγαστικό πρόβλημα του Ιονίου Πανεπιστημίου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αιχμής, μια ευχάριστη εξέλιξη ήρθε να επισφραγίσει την αγαστή συνεργασία μεταξύ του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του ιδρύματος δίνοντας μια σημαντική πνοή σε αυτό το τόσο φλέγον ζήτημα.

Ειδικότερα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρείται δωρεάν για 30 χρόνια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Άνω Κορακιάνας, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί ορισμένες από τις εκπαιδευτικές δράσεις της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Το δημοτικό ακίνητο

Πρόκειται για ένα κτίριο δυο ορόφων περίπου 490 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 700 τ.μ., καθώς και παρακείμενο οικόπεδο εμβαδού 625,13 τ.μ. Το ακίνητο του πρώην Δημοτικού Σχολείου θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ιδρύματος, ενώ το οικόπεδο θα χρησιμοποιηθεί για τη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου δωρεάν στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η σύμβαση για την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Μαράσλειο από την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και τον Πρύτανη Ανδρέα Φλώρο, παρουσία του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Προγραμματισμού Ευστάθιου Μακρή.

«Το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Ανω Κορακιάνας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης παίρνει σάρκα και οστά, ώστε το παλιό δημοτικό να βρει μια χρήση που να συνάδει με την ιστορία και στην παράδοση του χωριού και μια χρήση που θα δώσει ζωντάνια και ενέργεια στο χωριό αυτό προσδίδοντάς του μια ακόμη υπεραξία από αυτή που ήδη έχει», ανέφερε η κ. Υδραίου επισημαίνοντας ότι η σημερινή ευχάριστη συγκυρία σηματοδοτεί και άλλες συνεργασίες αυτής της μορφής σε ακίνητα που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Ο Πρύτανης

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου το δημοτικό ακίνητο θα αξιοποιηθεί από τη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών που αποτελείται από τα Τμήματα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας και Μουσικών Σπουδών. «Ένα μέρος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των Τμημάτων αυτών θα μετατεθεί εκεί με τον συντονισμό της Σχολής, ώστε το Πανεπιστήμιο να έχει μια συνεχή παρουσία και να μπορέσει να δώσει ζωή στο κτίριο, το οποίο θα αποκαταστήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του και τις προδιαγραφές που τέθηκαν», ανέφερε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι μετά τις αναγκαίες επεμβάσεις το κτίριο θα μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως στο τέλος της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Όσον αφορά πάντως τη δυνατότητα μετακίνησης των φοιτητών τονίστηκε ότι πέρα του υπεραστικού ΚΤΕΛ αναμένεται να δρομολογηθεί και ένα μικρό van που θα εξυπηρετεί τις γενικότερες ανάγκες του πανεπιστημίου για μεταφορές.

Πρωτοβουλία

Εμπνευστής αυτού του οράματος που οδήγησε στη σημερινή ευχάριστη συγκυρία δεν είναι άλλος από τον εξαιρετικό ιατρό της Κέρκυρας κ. Σαββανή, όπως τόνισε ο Αντιπρύτανης κ.Μακρής.

«Το όραμα που οδήγησε σε αυτή την ευχάριστη εξέλιξη ανήκει στον περίφημο γιατρό μας κ.Σαββανή. Δεν μπορούμε να το παραλείψουμε. Από αυτόν ξεκίνησε η ιδέα και η πρωτοβουλία για να καταλήξουμε σήμερα εδώ», είπε ο κ.Μακρής.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ