Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση βιβλίου του καθ. Πολύκαρπου Αδαμίδη στον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Πολύκαρπος Αδαμίδης
24 Ιουνίου 2022 / 10:52

«Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσίαση του βιβλίου του Πολύκαρπου Αδαμιδη με τίτλο «Η Αρχή της Μεσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλογου Κερκυρας και στην έδρα του.


Τον συγγραφέα και το σύγγραμμα του προλόγισαν ο Προεδρος του ΔΣΚ Γιάννης Κοντός και ο οικονομολόγος Γιώργος Σαμλίδης.

 


Το θέμα, εξαιρετικά επίκαιρο, και άκρως ενδιαφέρον, προκάλεσε πολύ ζωηρή συζήτηση για την γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής μας και της ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα, καθώς και για θέματα φλέγοντα όπως η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ και οι θαλάσσιες ζώνες των νησιών μας, κυρίως αυτών του Αιγαίου. Ενώ από την συζήτηση δεν έλειψε ο προβληματισμός αναφορικά με τις σχεσεις μας σήμερα με την Τουρκία, τις επιδιώξεις της γείτονος και τους τρόπους αντίδρασης της Ελλάδας.


Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλά μέλη του ΔΣΚ, καθώς και αρκετοί συμπολίτες, ενώ την τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, και ο Βουλευτής Κερκυρας της ΝΔ  Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Αδαμιδης, ευχαρίστησε τον ΔΣΚ για την συνεργασία αυτή και δήλωσε ότι θα είναι διαθέσιμος για μια συνεχή συνεργασία με την Κέρκυρα και τον Δικηγορικό Σύλλογο, που στόχο θα έχει να αναδεικνύει τα γεωστρατηγικά ζητήματα της Χώρας μας.