Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επεσαν σοφάδες της πρόσοψης του κτιρίου του 1ου - 5ου Γυμνασίου

σοφάδες
22 Ιουνίου 2022 / 18:32

Ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Γονέων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, με αφορμή τους σοφάδες της πρόσοψης του κτιρίου που έπεσαν στο 1ο-5ο Γυμνάσιο. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν τα εξής:

«Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες της παλαιότητας και της έλλειψης συχνής συντήρησης των σχολικών κτηρίων - από την αρμόδια Δημοτική Αρχή -  και από τύχη δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό κάποιου περαστικού αλλά και εκπαιδευτικών που βρίσκονται ακόμη στα σχολεία. Αυτή τη φορά η «τύχη χτύπησε» το 1ο-5ο Γυμνάσιο όπου έπεσαν σοφάδες της πρόσοψης του κτηρίου, ακριβώς λίγες μέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων. Μας αναμόχλευσε μνήμες του περιστατικού που συνέβη πριν ενάμιση χρόνο όταν κατά την διάρκεια του διαλείμματος, του 6ου νηπιαγωγείου Κέρκυρας, έπεσαν αρκετοί σοφάδες ικανοί να επιφέρουν σοβαρότατους τραυματισμούς.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι η γενικότερη έλλειψη τεχνικής συντήρησης των σχολικών κτηρίων από την Αυτοδιοίκηση και η υποχρηματοδότηση αυτών. Ως Ένωση Γονέων έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές επί του θέματος και απαιτούμε από το Δήμο να προχωρήσει σε ολοκληρωμένες τεχνικές μελέτες συντήρησης των σχολικών κτηρίων αλλά και παράλληλα να βρεθούν ή να γίνουν νέα σύγχρονα κτήρια για την στέγαση των σχολείων. Η σχολική στέγη είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο νησί μας, αλλά τόσο οι προηγούμενες όσο και η τωρινή Δημοτική αρχή βρίσκονται πολύ μακριά από τις ανάγκες που υπάρχουν.

Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας, μην παίζετε άλλο με τις ζωές των παιδιών μας.