Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιμένουν της απόφαση του CAS στη Λευκίμμη  

Γ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
22 Ιουνίου 2022 / 16:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η υπόθεση της ΑΕ Λευκίμμης η οποία καίει ουσιαστικά τέσσερις ομάδες, εκτός της ΑΕΛ και ΦΣ Κοζάνη, Μακεδονικό και Μ. Αλέξανδρο Ημαθίας φαίνεται ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η υπόθεση της ΑΕ Λευκίμμης η οποία καίει ουσιαστικά τέσσερις ομάδες, εκτός της ΑΕΛ και ΦΣ Κοζάνη, Μακεδονικό και Μ. Αλέξανδρο Ημαθίας φαίνεται ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει.

Η προσφυγή στο CAS και η πρώτη «νίκη» της πλευράς ΑΕΛ-Κοζάνης με την εντολή στην ΕΠΟ να μην επικυρώσει το βαθμολογικό πίνακα, δεν σημαίνει και οριστική απόφαση, αφού ζητήθηκαν παραπάνω στοιχεία, κάτι που έκανα ΑΕΛ και Κοζάνη και μάλιστα έπρεπε να δοθούν ως 21 Ιουνίου.

Μετά από αυτό η λογική λέει ότι τις επόμενες μέρες ή και ώρες ακόμα (μπορεί σήμερα ή και αύριο) θα έχουμε απόφαση. Και αυτό για πολλούς λόγους, κυριότερος αυτός του χρόνου όπου ως 30/6 πρέπει να επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας, παράλληλα δε οι ομάδες πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Σε περίπτωση που το CAS δικαιώσει την ΑΕΛ και αυτή θα είναι η μόνη δίκαια απόφαση, θα ανατραπούν όλα και η ΕΠΟ θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Και αυτό γιατί έχει κάνει τα μπαράζ ανόδου, ο Μακεδονικός έχει κερδίσει την άνοδο στην Super League 2, εφ΄ όσον πρωταθλήτρια  θα είναι η Κοζάνη, πως θα χειριστεί η ΕΠΟ το θέμα; Γιατί με την ΑΕΛ το θέμα είναι εύκολο, αυτή θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική και ο Μ. Αλέξανδρος στο τοπικό, ότι ακριβώς κέρδισαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Όμως με την Κοζάνη μπορούν να έλθουν τα πάνω κάτω και όποια απόφαση και να παρθεί θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις, θα έχουμε θερμό καλοκαίρι. Βέβαια η ΕΠΟ μας έχει συνηθίσει σε περίεργες αποφάσεις, εδώ όμως είναι πραγματικά αδιέξοδο, λόγο της συμμετοχής του Μακεδονικού στα μπαράζ. Ίσως η μοναδική διέξοδος θα είναι να ξεχαστούν τα μπαράζ που έγιναν και οι επτά πρωταθλήτριες ομάδες (με την Κοζάνη στη θέση του Μακεδονικού) να ανέβουν στην επαγγελματική κατηγορία, κάτι που δεν προβλέπει μεν η προκήρυξη, αλλά ΕΠΟ είναι αυτή.

Στη Λευκίμμη και σε όλο το νησί υπάρχει αγωνία για την απόφαση, περιμένουμε όλη τη δικαίωση της ΑΕΛ που έκανε τα νόμιμα και κινήθηκε με βάσει τους κανονισμούς. Αγωνία και στο Δ.Σ. της ομάδας αφού ναι μεν συμφώνησε με τον προπονητή Παναγιώτη Κορομπόκη τη συνέχιση της συνεργασίας, αλλά θα πρέπει να φτιάξει και την ομάδα, διαφορετική  για τοπικό και διαφορετική  για Γ΄ Εθνική.  Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ είναι στην αναμονή, αφού αν η ομάδα παίξει στη Γ΄ Εθνική, σχεδόν όλοι θα συνεχίσουν, αν όχι τότε θα πρέπει πολλοί απ΄ αυτούς να ψάξουν ομάδα.   

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια