Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

4 βήματα για την προσωπική σου ανάπτυξη

advertorial
22 Ιουνίου 2022 / 12:53

Θέλω να προχωρήσω μπροστά και να εξελιχθώ σε όλους τους τομείς της ζωής μου; Αν η απάντηση είναι ναι, είστε στο σωστό δρόμο καθώς υπάρχουν πολλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να πάτε μπροστά.

Υπάρχουν φορές που νιώθουμε πως έχουμε μείνει στάσιμοι στην ζωή μας, αυτό δεν είναι καθόλου ανησυχητικό καθώς όλοι πολύ ή λίγο έχουμε βιώσει αυτό το συναίσθημα. 
Η μόνη ερώτηση που θα ήταν καλό να ρωτήσετε τον εαυτό σας είναι : Θέλω να προχωρήσω μπροστά και να εξελιχθώ σε όλους τους τομείς της ζωής μου; Αν η απάντηση είναι ναι, είστε στο σωστό δρόμο καθώς υπάρχουν πολλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να πάτε μπροστά.
 
Αν λοιπόν βρίσκεστε στην φάση που ψάχνετε τι να κάνετε για την δική σας προσωπική ανάπτυξη και την βελτίωση σας, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος καθώς παρακάτω θα βρείτε τα 4 βήματα, τα οποία αν τα ακολουθήσετε θα καταφέρετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.
  1. Καθημερινή κίνηση
Το πρώτο βήμα που θα ήταν πολύ καλό να ακολουθήσετε στην καθημερινότητά σας, είναι η κίνηση. Να φροντίζετε να περπατάτε μες στην ημέρας και να αλλάζετε παραστάσεις. Προσπαθήστε να μην πάτε από το σπίτι στην εργασία σας και από την εργασία σας σπίτι. Επιλέξτε κάποια ώρα μες στην ημέρα να κάνετε βόλτα με αγαπημένα σας πρόσωπα ή μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Όποια και αν είναι η τελική σας επιλογή, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα ωφέλιμο για εσάς.
  1. Ψυχοθεραπεία
Το δεύτερο βήμα που θα σας ανανεώσει και θα σας βοηθήσει πολύ να αναπτυχθείτε είναι η ψυχοθεραπεία. Μπορεί να φαντάζει μια δύσκολη απόφαση και να φοβάστε πως θα χάσετε τον χρόνο και τα χρήματα σας άσκοπα. Όμως στην πραγματικότητα η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στον εαυτό σας και να διορθώσετε χαρακτηριστικά που δεν σας πηγαίνουν μπροστά. Αν δεν νιώθετε άνετα να είστε μόνοι σε αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε ομαδική ψυχοθεραπεία με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη. Μην φοβηθείτε να το τολμήσετε.
  1. Χρόνος με τον εαυτό σου
Σε μια πολυάσχολη καθημερινότητα, ο χρόνος με τον εαυτό μας μοιάζει σχεδόν αδύνατος, αλλά δεν παύει να είναι πολύ σημαντικός για όλους. Ο χρόνος που θα περάσετε μόνοι μπορεί να σας οδηγήσει σε νέες και δημιουργικές ιδέες. Μην ντραπείτε να ζητήσετε από τα αγαπημένα σας πρόσωπα λίγες ώρες να μείνετε μόνοι, είτε να πάτε για έναν μεγάλο αναζωογονητικό περίπατο είτε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα και θα έχετε πιο καθαρό μυαλό για την επόμενη δραστηριότητά σας.
  1. Χρόνος με τα αγαπημένα πρόσωπα
Πολλές φορές, όταν νιώθουμε πως είμαστε στάσιμοι αποφεύγουμε να περνάμε χρόνο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τους εαυτούς σας να δουλεύουν πολλές ώρες ή να έχουν τάση για απομόνωση. Αυτό όμως δεν θα είναι καθόλου βοηθητικό για εσάς, ούτε για την εξέλιξή σας. Ο χρόνος που περνάτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία ώστε να μοιραστείτε τις ιδέες και τα συναισθήματά σας. Η οικογένεια και οι φίλοι, είναι σύμμαχοι σας σε αυτή την προσπάθεια και όχι αντίπαλοι, είναι οι άνθρωποι που θα σταθούν δίπλα σας σε κάθε δυσκολία και θα σας χειροκροτήσουν σε κάθε επιτυχία σας.