Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό του χωριού τους από τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ
22 Ιουνίου 2022 / 09:34

Σύμπτυξη δρομολογίων λόγω ελάχιστης κίνησης, απαντά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φωνή διαμαρτυρίας υψώνουν οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου στο Χλωμό της νότιας Κέρκυρας, οι οποίοι καταγγέλλουν τον αποκλεισμό του χωριού τους ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού από την εκτέλεση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Τάσο Τσιμπούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά, τους τρεις βουλευτές του νησιού, το δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση και τα τοπικά ΜΜΕ, ο Πολιτιστικός - Αγροτικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση, επισημαίνοντας ότι ηλικιωμένοι και άλλα άτομα με προβλήματα υγείας ταλαιπωρούνται, με τα προβλήματα να διογκώνονται ιδίως το καλοκαίρι.

Κι αυτό καθώς, όπως υποστηρίζουν, με το κλείσιμο των σχολείων σταματάει και η εξυπηρέτηση του ΚΤΕΛ προς άγονες γραμμές και πολίτες. Αφορμή για την διαμαρτυρία τους υπήρξε πρόσφατο περιστατικό, καθώς την περασμένη Δευτέρα πέντε κάτοικοι του χωριού Άγιος Δημήτριος στο Χλωμό περίμεναν από τις 5.30 το πρωί στην στάση για να έρθει το λεωφορείο... που δεν ήρθε ποτέ, όπως επισημαίνουν.

«Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι μόνο ο Άγιος Δημήτριος ή ο Χλωμός που έχει αυτό το πρόβλημα στην Κέρκυρα, αλλά όλα τα ορεινά και ημιορεινά χωριά του νησιού αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Παρατημένα από όλα και όλους. Ας αλλάξουμε νοοτροπία προς το καλύτερο», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του γραμματέα του Συλλόγου Αγ. Δημητρίου Γιώργου Αρτινόπουλου.

Τι απαντά το ΚΤΕΛ

Όπως τόνισε πάντως στην «Ε» ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Τάσος Τσιμπούλης, βάσει νόμου το δρομολόγιο θα μπορούσε να είχε διακοπεί λόγω μηδενικής έως περιορισμένης κίνησης στη συγκεκριμένη γραμμή. Ωστόσο προκειμένου να μην αποκλειστεί το χωριό από την πρόσβαση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ τα δρομολόγια συμπτύχθηκαν και εκτελούνται με μια καθυστέρηση 15 – 20 λεπτών.

«Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ βάσει νόμου όταν δεν συγκεντρώνει το 25% των επιβατών, μπορεί να διακόψει το δρομολόγιο. Επειδή η κίνηση στα χωριά είναι από 0%-15% και παρότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα της διακοπής δρομολογίου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε σύμπτυξη των δρομολογίων με καθυστέρηση 15-20 λεπτών», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι επιπλέον τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας του δρόμου που οδηγεί στο χωριό.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ