Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και 4ος σύμβουλος της ΕΠΟ έκπτωτος από το αξίωμα του

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΠΟ
21 Ιουνίου 2022 / 15:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γνωστή η καταγγελία του Αλ. Κούγια στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής Παναγιώτη Δημητρίου, Στέργιου Αντωνίου και Ηλία Τζαφέρη με αίτημα την έκπτωση τους από κάθε αξίωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γνωστή η καταγγελία του Αλ. Κούγια στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής Παναγιώτη Δημητρίου, Στέργιου Αντωνίου και Ηλία Τζαφέρη με αίτημα την έκπτωση τους από κάθε αξίωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η υπόθεση τους εξετάστηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου, το οποίο με δύο αμετάκλητες αποφάσεις του αποφάνθηκε πως υπήρξε παράνομη τροποποίηση του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων, συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 35ζ του Καταστατικού, οι «τρεις» που την διέπραξαν είναι έκπτωτοι. Δεν θα σχολιάσουμε ούτε την ενέργεια, ούτε την απόφαση, απλά επισημαίνουμε ότι δυο μήνες πριν 3 μέλη της «αμαρτωλής» όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί, ΕΠΟ τιμωρήθηκαν και αυτό κάτι δείχνει. Σκεφτείτε  ότι η ΕΠΟ πριν ένα μήνα δεν έδωσε άδεια στον Άρη Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά η UEFA τον δικαίωσε. Το ότι είναι αντίθετος με τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ και στη θέση του θα πήγαινε η ΑΕΚ ίσως κάτι λέει, ίσως.  

Σαν να μην φτάνει αυτό ήλθε στο φως της δημοσιότητας, έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το οποίο ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Δ. Κουπτσίδης  τίθεται σε αργία από τα καθήκοντά του στο δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών λόγω αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, «για κακούργημα».  Ο κ. Κουπτσίδης εξελέγη στη θέση αυτή της ΕΠΟ, επί προεδρίας Μπαλτάκου στις αρχές Ιουνίου 2022, ενώ το έγγραφο της «έκπτωσης»  έχει ημερομηνία Απριλίου. Και αυτό παρ΄ ότι… ο αθλητικός νόμος προβλέπει ότι, όποιος αθλητικός παράγοντας έχει τέτοιο βούλευμα, δεν μπορεί να ασχολείται με τον αθλητισμό.

Δεν είναι τεράστιο θέμα μέσα σε δυο μήνες, 4 μέλη της ΕΠΟ να πρέπει να μην ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα; Τι μπορεί κανείς να σκεφτεί όταν παλιότερο μίλαγαν κάποιοι για εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου, άλλαξε η τότε «αμαρτωλή» ΕΠΟ αλλά τα γεγονότα και οι αποφάσεις της εξακολουθούν να είναι αμφισβητούμενες από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Έλεγαν ότι είχε κόκκινο χρώμα η πρώην ΕΠΟ, ενώ τώρα δυο θητείες που έχει αλλάξει λένε ότι είχε ασπρόμαυρα αρχικά και κιτρινόμαυρα χρώματα τώρα. Με 4 έκπτωτα μέλη (δίκαια ή άδικα) από την Ομοσπονδία, εμείς ψάχνουμε μετά γιατί το ποδόσφαιρο στη χώρα έχει τη σημερινή του κατάντια.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια