Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Λίγες Μείνανε»: Συναυλία του σχολείου Φυλακών Κέρκυρας (video)

Λίγες Μείνανε
21 Ιουνίου 2022 / 15:05

Το κοινό θα απολαύσει ένα κύκλο τραγουδιών ειλικρινών και “ζόρικων”. Από Καζαντζίδη μέχρι Έλβις Πρίσλεϊ, αλλά και αυθεντικές μουσικές συνθέσεις των ίδιων των κρατουμένων

ΚΕΡΚΥΡΑ: «Ανάγκα και οι θεοί πείθονται», πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τους θεούς της μουσικής. Ο λόγος για το αξιοσημείωτο επίτευγμα του σχολείου των Φυλακών Κέρκυρας που κατάφερε να διοργανώσει και παρουσιάζει την Τετάρτη, 22 Ιουνίου και ώρα εννέα και μισή το βράδυ, εντός του Παλαιού Φρουρίου, στο χώρο πάνω από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας, την πρώτη εκδήλωση στα χρονικά του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, όπου κρατούμενοι φυλακών «συνομιλούν» καλλιτεχνικά με το «αντίπαλο δέος», τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εξωτερικούς φρουρούς, ακόμα και με τους δικηγόρους και καθηγητές των φυλακών.
 
«Λίγες Μείνανε» ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης, κατά την διάρκεια της οποίας το φιλόμουσο κοινό θα απολαύσει ένα κύκλο τραγουδιών ειλικρινών και “ζόρικων”. Από τον Καζαντζίδη και την ελληνική λαϊκή μουσική, μέχρι τα γκέτο του Έλβις Πρίσλεϊ, και φυσικά να μην παραλείψουμε πως θα ακουστούν και αυθεντικές μουσικές συνθέσεις των ίδιων των κρατουμένων.
 
Για την μουσική αυτή εκδήλωση δόθηκε συνέντευξη Τύπου, από την Κατίνα Βλάχου, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Σχολείου Φυαλκών, τον Διευθυντή του σχολείου Κυριάκο Κωλέση, την Καλλιόπη Δημητρούλη, Ειδικό Επιστήμονα και τον Σπύρο Χονδρογιάννη, Εξωτερικό Φρουρό, ο οποίος είναι μουσικός.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας και είναι καρπός της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλουν από κοινού, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, η διοίκηση των φυλακών, οι σωφρονιστικοί, ο σύλλογος φίλων του σχολείου και φυσικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι, προκειμένου το σχολείο φυλακών να αποτελέσει ένα τόπο ουσιαστικού διάλογου και συνύπαρξης εντός του σωφρονιστικού πλαισίου. Ένα παράθυρο ελπίδας για την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων.
 
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η κυρία Καλλιόπη Δημητρούλη, επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας, και ένα πρόσωπο που ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό το όλο εγχείρημα. Είναι ειδικός επιστήμονας με μακρά πορεία  σε θέματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε φυλακές. Θα μιλήσει για τη σημασία της εκδήλωσης, ως παράδειγμα οικοδόμησης καλού κλίματος σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ