Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέτρο στη μουσική βάζει και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Δήμος Νότιας Κέρκυρας
21 Ιουνίου 2022 / 14:21

Συμφώνησε η αντιπολίτευση αλλά η συνεδρίαση διακόπηκε

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μπει τάξη στην ηχορύπανση της νυχτερινής διασκέδασης, επιχειρείται και στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας με την έντονη τουριστική δραστηριότητα τους μήνες του καλοκαιριού.

Η διαβούλευση με τους κατοίκους έγινε σε λαϊκή συνέλευση προ δύο εβδομάδων, όπου ακούστηκαν οι απόψεις κατοίκων και επαγγελματιών. «Ακούστηκαν τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές και η πλειοψηφία της συνέλευσης συμφώνησε να τεθεί κανονισμός λειτουργίας για το ωράριο της μουσικής» λέει στην "Ε" ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Σωκράτης Ανδριώτης.    

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας τη Δευτέρα, ο Σωκράτης Ανδριώτης έφερε προς ψήφιση την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη θέσπιση κανονισμού λειτουργίας στο θέμα του ωραρίου μουσικής και τη χορήγηση αδειών μουσικών οργάνων. 

Ο εισηγητής πρότεινε το ωράριο μουσικής να είναι μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στους εξωτερικούς χώρους και μέχρι τις 2 στους εσωτερικούς, με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο τα 80 dB. 

«Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων οι οποίες ήταν σύμφωνες» αναφέρει ο κ. Ανδριώτης.

Άλλο ωράριο τα ξενοδοχεία

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο κανονισμός λειτουργίας θα αφορά μόνον τα καφέ μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, καθώς οι αντίστοιχοι χώροι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λειτουργούν με ωράριο που καθορίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού και είναι μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα. 

Επεισόδιο

Η συζήτηση πάντως δεν ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία καθώς επενέβη μια επαγγελματίας της περιοχής, καταγγέλλοντας στέλεχος της δημοτικής αρχής ότι της κάνει καταγγελίες για να την εκβιάσει.

Επικράτησε αναταραχή και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης για την επομένη στην 7. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ