Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο χάρτης με Αστέρα Πετριτή και 75 ακόμα ομάδες

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
20 Ιουνίου 2022 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια μεγάλη εκκρεμότητα, την υπόθεση της ΑΕ Λευκίμμης, του Μακεδονικού και της Κοζάνης που μπορεί να αλλάξει την έως τώρα λίστα των ομάδων της νέας Γ΄ Εθνικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια μεγάλη εκκρεμότητα, την υπόθεση της ΑΕ Λευκίμμης, του Μακεδονικού και της Κοζάνης που μπορεί να αλλάξει την έως τώρα λίστα των ομάδων της νέας Γ΄ Εθνικής, σας αναφέρουμε τον χάρτη ουσιαστικά που αυτή τη στιγμή υπάρχει και μάλιστα λίγο «φουσκωμένος». Ο προγραμματισμός ήταν για τη σεζόν 2022-23 η κατηγορία να έχει 4 ομίλους των 18 ομάδων, σύνολο 72 ομάδες, αλλά έχουμε ήδη 76, τις 8 που έπεσαν από την    

επηρεάζει και μια δεύτερη θέση στη Γ’ Εθνική, καθώς στη δικαστική διαμάχη έχουν Σούπερ Λίγκα 2, τις 44 που έμειναν στην κατηγορία και τις 24 που κέρδισαν το εισιτήριο ανόδου.

Στη λίστα αυτή μπορεί να έχουμε διαφοροποιήσεις, αφού υπάρχει η Λευκίμμη που αν δικαιωθεί θα πάρει τη θέση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας, ενώ τι θα αποφασιστεί για τον ΦΣ Κοζάνη κανείς δεν ξέρει.

Κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα βρεθεί με διαφορετική λύση η ΑΕΛ στην Γ΄ Εθνική και η Κοζάνη ψηλότερα, δεν  μπορούμε να τις υιοθετήσουμε, πρέπει να έχουμε απόφαση CAS αρχικά. Πέραν αυτού υπάρχει και τυπικό θέμα στη συνέχεια που έχει να κάνει με την Κοζάνη που δεν πήρε μέρος στα μπαράζ ανόδου (χωρίς να φταίει) και προβλέπεται μεγάλη αναστάτωση. Απλά στην ΕΠΟ εύχονται το CAS είτε να μην δικαιώσει ΑΕΛ και Κοζάνη, είτε να βγάλει απόφαση μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων.      

Με βάση τα τωρινά δεδομένα και τον Αστέρα Πετριτή που πανάξια πήρε το εισιτήριο της ανόδου, οι ομάδες που λογικά θα πάρουν μέρος είναι:

8 ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League 2:

Πιερικός,  Καβάλα,  Ολυμπιακός Βόλου, Τρίκαλα,  Αστέρας Βλαχιώτη,  Καραϊσκάκης Άρτας, Ρόδος, Ζάκυνθος.

44 ομάδες που έμειναν στην κατηγορία:

ΠΑΟ Ρουφ,  Ηλιούπολη,  Ηρακλής Λάρισας,  Πανδραμαϊκός,  Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου,  Θερμαϊκός Θέρμης,  Εθνικός Σοχού,  Δόξα Δράμας,  ΦΣ Κοζάνη,  ΑΕΠ Ποντίων Κοζάνης, Εδεσσαϊκός, Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας,  Θύελλα Σαρακηνών, Ποσειδώνας Μηχανιώνας,  ΑΟ Υπάτου,  Ελασσόνα,  Αμβρυσσέας Διστόμου,  Δήμητρα Ευξεινούπολης,  Φήκη,  Εθνικός Νέου Κεραμιδίου,  Τηλυκράτης Λευκάδας,  ΑΟ Διαβολιτσίου,  Αχέρων Καναλακίου, Ναυπακτιακός Αστέρας,  Παναγρινιακός,  Αίας Γαστούνης, Φωστήρας , ΑΣ Σαντορίνης,  Φοίνικας Νέας Επιδαύρου,  ΑΕ Μυκόνου,  ΑΕ Ερμιονίδας,  Άγιος Ιερόθεος,  Εθνικός Πειραιώς,  Πανελευσινιακός,  Θύελλα Ραφήνας,  Αιολικός, ΑΟ Πυλίου Κω, Κερατσίνι, Πανιώνιος,  Άγιος Νικόλαος,  Πόρος, Γιούχτας , Αλμυρός.

24 ομάδες που προβιβάστηκαν από τα τοπικά πρωταθλήματα:

Άρης Πετρούπολης,  Αγία Παρασκευή,  ΑΕ Μοσχάτου,  Βύζας Μεγάρων,  Μαρκό,  Βύρων Καβάλας,  Πανθρακικός,  Καμπανιακός,  Αστέρας Τριποτάμου,  ΑΟ Χανιώτης,  Σβορώνος, Αστέρας Πετριτή,  Καστοριά,  Απόλλων Πάργας,  Μακεδονικός Φούφα,  Δωτιέας Αγιάς,  Διγενής Νεοχωρίου,  ΑΠΣ Πάτραι,  Πανθουριακός,  Πανηλειακός,  Χαλκίδα,  Παναργειακός, ΑΟ Τυμπακίου, Ιάλυσος.

Το πώς θα διαμορφωθούν οι όμιλοι και που θα πρέπει να ταξιδέψει ο Αστέρας Πετριτή δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Φανταζόμαστε ότι θα είναι σε Όμιλο με ομάδες της Δυτ.Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, και της ΒΔ Ελλάδος (Ήπειρος, Ιόνια νησιά, Αιτ/νία).   

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια