Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Γυναικείας Xορωδίας Κέρκυρας «Χορωδιακά έργα από τις μουσικές του κόσμου»

Αχίλλειον
20 Ιουνίου 2022 / 15:50
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Τα μέλη της Χορωδίας, με την καθοδήγηση της Χριστίνας Καλλιαρίδου, εντυπωσίασαν και καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό, με τον τρόπο που απέδωσαν τα απαιτητικά τραγούδια του προγράμματος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια καταπληκτική μουσική εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν στην χθεσινοβραδινή  συναυλία  στους κατάμεστους Αυτοκρατορικούς κήπους του Αχίλλειου Ανακτόρου. 
Με την εξαιρετική συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας Κέρκυρας με τίτλο «Μουσικές του Κόσμου», συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας μουσικής στο επιβλητικό Αχίλλειο Ανάκτορο, στο περιστύλιο των Μουσών. 

Τα μέλη της Χορωδίας, με την καθοδήγηση της Διδάσκουσας στο ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου, Χριστίνας Καλλιαρίδου, εντυπωσίασαν και καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό, με τον τρόπο που απέδωσαν τα απαιτητικά τραγούδια του προγράμματος. 

Η Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας αποτελούμενη από 30 χορωδούς  και υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, κέρδισε  τις εντυπώσεις. Οι φωνές και οι καρδιές των χορωδών ενώθηκαν με αγάπη για τη ζωή, τους ανθρώπους και τη μουσική.
Κάθε μουσική τους αποστολή είναι ένα ολόκληρο βίωμα. Ένα σύνολο δράσεων που ξεκινάει από την αναζήτηση, περνάει από τις νότες και καταλήγει στο συναίσθημα...
Οι μελωδικές φωνές, ο συνδυασμός της κίνησης και η καθαρότητα της άρθρωσης οδήγησαν σε ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα και έδωσαν ξεχωριστό παλμό ερμηνευτικής απόδοσης, δεξιότητας, συνοχής, εκφραστικότητας και  συναισθηματικότητας. Η σκηνική κουλτούρα ήταν άψογη, τα δημιουργικά  ευρήματα, οι χορευτές, οι μουσικοί και οι σολίστες απέδωσαν μοναδικά τα υπέροχα τραγούδια, πολλαπλασίασαν τη συγκίνηση  και την μετέφεραν αυτούσια στους θεατές με τρόπο μυσταγωγικό όπως την στιγμή της ανάγνωσης από τους χορωδούς, των  υπέροχων στοίχων του τραγουδιού Bo Yano. 

«Κάποιος καθημερινά με βοηθά και φωτίζει τον δρόμο μου. Περπατώ στη σιωπή και αισθάνομαι τυχερός. Τι αποζητάμε  ενώ περπατάμε το δρόμο μας; Τι μπορούμε να ζητήσουμε για να είμαστε ήσυχοι; Τι;

Αφήστε το γρασίδι να παραμείνει πράσινο, αφήστε τον ήλιο να συνεχίσει να λάμπει και να μας χαϊδεύει απαλά με το φως του! Στο τέλος του δρόμου βλέπω ένα ουράνιο τόξο, λευκό σαν χιόνι, και μέσα από αυτό αντηχεί ένας υπέροχος ήχος!» 

Οι Συντελεστές:

Xορωδιακή χορογραφία: Κατερίνα Παγιατάκη
Xορός: Κατερίνα Παγιατάκη, Κωνσταντίνος Πλασκασοβίτης
Σόλο: Εύα Καργιοφύλη, Ραφαήλ Μελισσάρης
Πιάνο: Γιώργος Κυριαζίδης
Καχόν: Γεωργία Αποστολίδη
Βοηθός μαέστρου: Ανδριάνα Συρίμη
 Διεύθυνση: Χριστίνα Καλλιαρίδου

Πρόγραμμα

Bo yavo, Josef Hadar

Το ξύπνημα του γαμπρού, παραδοσιακό Ρόδου, επεξ: Δ. Μηνακάκης (4/3/2022)
Ση τρίχας το γεφύρι, παραδοσιακό Πόντου, επεξ: Β. Αναστασίου
Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά, δημοτικό Δράμας, επεξ: Χρ. Σαμαράς
Ever and ever, S.Vlavianos, επεξ: Δ.Μηνακάκης
Adiemus, Karl Jenkins
Night Yoik, Frode Fjellheim
Oh happy day, Gospel
Ενός λεπτού σιγή, Μ. Χατζιδάκις, διασκευή: Π. Κοσμίδης
Va pensiero, G. Verdi, από την όπερα Nabucco

Στην συναυλία παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΣΥΠΑΠ κ. Σπύρος Μωραίτης, εκπροσωπώντας την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, ο τέως Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, εξέχουσες προσωπικότητες του Ιονίου Πανεπιστημίου από το χώρο της μουσικής όπως οι κ. κ. Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Χριστίνα Μπενέκη, η πρόεδρος του ΤΜΣ κ. Αναστασία Σιώψη, ο καθηγητής ΤΜΣ κ. Γκικόντης Σπύρος, ο καθηγητής του ΤΑΒΜ κ. Σταύρος Βλίζος,  ο καθηγητής ΤΞΓΜΔ κ. Μιχάλης Πολίτης, το ΔΣ της Χορωδίας Κέρκυρας με τον πρόεδρο Μεταλληνό Τάκη, τον αντιπρόεδρο  Μέξα Σπύρο κ.α

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.