Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Νεφελώδες» το εργασιακό πλαίσιο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Τουρσιτικά λεωφορεία
20 Ιουνίου 2022 / 13:37

Ερώτηση Μπιάγκη στους Υπουργούς Εργασίας, Τουρισμού και Μεταφορών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα της διευθέτησης της εργασίας των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με ερώτησή του στους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Τουρισμού και Υποδομών & Μεταφορών  καθώς παραμένουν χωρίς ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που να αφορά την αμοιβή και την εργασία τους.

«Το νομοθετικό κενό της πολιτείας που αφορά τη σύνταξη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους Οδηγούς των Τουριστικών Λεωφορείων έρχονται να καλύψουν οι κατά τόπους φορείς όπου συνάπτουν Τοπικές Συλλογικές Συμβάσεις, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Χαλκιδική, εν αντιθέσει με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου πλήθος εργαζομένων παραμένει ακόμα χωρίς ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που να αφορά την αμοιβή και την εργασία τους και δη σε περιοχές με μεγάλο μεταφορικό αντικείμενο όπως π.χ. η Κέρκυρα», δηλώνει ο Βουλευτής στην ερώτησή του και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί ένα «νεφελώδες» και «σκιώδες» τοπίο στα εργασιακά των ανθρώπων της πρώτης γραμμής του τουρισμού. Η έλλειψη σαφών και αποδεδειγμένων νομοθετικών μεταρρυθμίσεων ενισχύουν την εργοδοτική επιμονή σ’ ένα καθεστώς που δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται».  

Ο Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ώστε να διασφαλιστούν οι ομαλές και ασφαλείς συνθήκες εργασίας των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, να τεθούν σε λειτουργία οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου κ.λπ.), να εφαρμοστεί κοινό εργασιακό καθεστώς σε όλη την επικράτεια της χώρας αλλά και να ενταχθεί η εργασία των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων σε διαφορετική μισθολογική κατηγορία, καθώς αποδεδειγμένα δεν αποτελούν ανειδίκευτο εργαζόμενο αλλά διαθέτουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας.