Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Μουσείο Καποδίστρια

ΚΗΦΗ
20 Ιουνίου 2022 / 13:17

Διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Europe in my Region”

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ως συνέχεια της εκδήλωσης “Ψηφιακές αφηγήσεις στο Μουσείο Καποδίστρια», η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης οργάνωσε την επίσκεψη των ωφελούμενων των 2 Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) των Δήμων Βόρειας Κέρκυρας και Κεντρικής Κέρκυρας στο Μουσείο Καποδίστρια την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.
 
Κατά την υποδοχή των ωφελούμενων-ηλικιωμένων στο Μουσείο έγινε μια σύντομη αναφορά εκ μέρους της ΕΥΔ στη συμβολή της ΕΕ στην υλοποίηση σημαντικών έργων στην Περιφέρειά μας, μεταξύ αυτών και των δύο ΚΗΦΗ, αλλά και του συγκεκριμένου που αφορά στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου, του περιβάλλοντος και των γεγονότων της εποχής του Ιωάννη Καποδίστρια. 



Στη συνέχεια,  με έντονο ενδιαφέρον άκουσαν τη διευθύντρια του Μουσείου Ντάρια Κοσκόρου  η οποία έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία και το περιεχόμενο του Μουσείου και του Κτήματος της Κουκουρίτσας καθώς και στην ίδια την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια όπως αναδεικνύεται μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή που υλοποιήθηκε μέσω του έργου  «Δράσεις για την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του Μουσείου Καποδίστρια: α) Ψηφιακή Προβολή Ιστορικού Κτήματος οικίας Καποδίστρια, β) Ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο: Ο Ιωάννης Καποδίστριας, τα Επτάνησα και η Επανάσταση του 1821»  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020»  με προϋπολογισμό 253.000,00€.
 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τέλος την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου, να δουν τα τεκμήρια και τα εκθέματα που αυτό διαθέτει και να πλοηγηθούν στην ψηφιακή εφαρμογή του Μουσείου Καποδίστρια  στην ενότητα « Καποδίστριας, Επτάνησα, 1821», και στην ενότητα που αφορά  στον κήπο της Κουκουρίτσας.
 
Η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τη Διευθύντρια του Μουσείου για τη φιλοξενία καθώς και τις  υπεύθυνες των 2 ΚΗΦΗ για τη συνεργασία τους στην οργάνωση της επίσκεψης.