Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΝΑΣΑ στηρίζει το έργο της Πυροσβεστικής στα Ιόνια Νησιά

Πυροσβεστική
20 Ιουνίου 2022 / 11:21

Ελλείψεις προσωπικού - ειδικά μέτρα για την Παλιά Πόλη - καθαρισμοί ξηρών χόρτων, τρία ζητήματα αιχμής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ, αποτελούμενο από τον τ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο, τον Α. Μιχαλά αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Τ. Γαβαλά Περιφερειακό σύμβουλο, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης στην Κέρκυρα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ενημερώθηκαν από τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Αρχιπύραρχο κ. Κ. Γεωργανά και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Πύραρχο κ. Ν. Κολοβό για την ετοιμότητα της υπηρεσίας και την προσήλωση του συνόλου  του προσωπικού στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της θερινής περιόδου.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των στελεχών της ΠΥ και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στην κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρησιακής της ικανότητας.
Τρία προβλήματα αναδεικνύονται με ιδιαίτερη έμφαση:
  1. Ο χαμηλός βαθμός καθαρισμού ξηρών χόρτων τόσο σε δρόμους όσο και σε λοιπούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
  2. Η μη αναπλήρωση του πυροσβεστικού προσωπικού σε όλα τα νησιά, προσωπικού που στελεχώνει τις πυροσβεστικές υπηρεσίες των αεροδρομίων σε εφαρμογή της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με την Fraport.
  3. Η έλλειψη ειδικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της ΠΥ στην περιοχή της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ ενημερώθηκε για τους πολύ αργούς ρυθμούς εκτέλεσης του έργου της μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά