Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδρύεται Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Κέρκυρα

ΕΠΑΛ
17 Ιουνίου 2022 / 13:04

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. θα συστεγασθεί με το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση του Υπουργείο Παιδείας, ιδρύονται  19 νέα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) από την σχολική χρονιά 2022-2023 σε 19 περιοχές μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα.

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Κέρκυρας θα συστεγασθεί με το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κέρκυρας και θα καλύψει τις παρακάτω ειδικότητες – τομείς:
  1. Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
  2. Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
  3. Πληροφορικής
  4. Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας
Σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας δήλωσε: «Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, με την οποία αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει έμφαση στην αναβάθμιση της Παιδείας και της Επαγγελματικής Κατάρτισης σε όλη την Επικράτεια, χωρίς να παραμελεί τις νησιωτικές περιοχές».

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή, που έναν μήνα μετά την συνάντησή μας, έκαναν δεκτό το αίτημά μας, να συμπεριληφθεί και η Κέρκυρα στις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν νέα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. από την επόμενη σχολική χρονιά.
Δίνεται έτσι και σε νέους της Κέρκυρας η ευκαιρία, να γίνουν από τον Σεπτέμβριο αποδέκτες ακόμη πιο ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. εφαρμόζονται εξάλλου νέες μεθοδολογίες, ενώ παράλληλα προβλέπεται μεγαλύτερη ελευθερία στην εκπαιδευτική διαδικασία και επιμορφώσεις των υπηρετούντων εκπαιδευτικών. Είναι πολύ σημαντικό ότι η βάση για τον ορισμό των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών είναι οι πραγματικές ανάγκες της αγοράς σε επαγγελματικά προσόντα».