Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιστώθηκαν οι πρώτες 60 προκαταβολές αποζημιώσεων του Μπάλλου σε επιχειρήσεις

Αποζημιώσεις
17 Ιουνίου 2022 / 12:33

«Μέσα στον Ιούνιο εκτιμώ ότι θα πιστωθούν και οι υπόλοιπες 50» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς στην "Ε".

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του "Μπάλλου" που έπληξαν το νησί, πιστώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών στους λογαριασμούς δικαιούχων επιχειρήσεων οι πρώτες προκαταβολές των αποζημιώσεων, έπειτα από το σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά.

Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς 60 πληγεισών επιχειρήσεων, οι οποίες δικαιούνται αποζημίωσης από το Υπουργείο Οικονομικών έχοντας καταθέσει πλήρεις φακέλους δικαιολογητικών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πιστώθηκαν συνολικά 582.783,17€.

Το ποσό, το οποίο πιστώθηκε στον λογαριασμό της εκάστοτε πληγείσας επιχείρησης, αφορά στην προκαταβολή ύψους 20% της συνολικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον «Μπάλλο».

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, «συνεχίζονται οι προσπάθειες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το συντομότερο δυνατό και σίγουρα το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα η καταβολή της προκαταβολής στο σύνολο των δικαιούχων πληγεισών επιχειρήσεων».

Όσον αφορά στην εκκαθάριση των ποσών, ο Κώστας Ζορμπάς εξηγεί στην " Ε" ότι θα γίνει από το Υπουργείο Οικονομικών μετά τον έλεγχο όλων των φακέλων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ