Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογές ΣΕΠΕ: Ικανοποιητική η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες

ΣΕΠΕ
16 Ιουνίου 2022 / 16:39

Οι κάλπες άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι με την προσέλευση να είναι αθρόα, όπως δήλωσε στην «Ε» ο απερχόμενος Πρόεδρος Αντώνης Κουρσάρης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ιδιαίτερα καλή συμμετοχή και χωρίς προβλήματα, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι με την προσέλευση να είναι αθρόα, όπως δήλωσε στην «Ε» ο απερχόμενος Πρόεδρος Αντώνης Κουρσάρης. Ήδη μέχρι τις 4 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 450 εκπαιδευτικοί στα τρία εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας, ενώ καθολική ήταν και η συμμετοχή στους Παξούς.

Οι αρχαιρεσίες που διεξάγονται στο Δημοτικό Σχολείο Μαντουκίου θα ολοκληρωθούν ολοκληρώνονται στις 7 το απόγευμα, ενώ στους Παξούς η διαδικασία διήρκησε από τις 12 μ.μ. – 2 μ.μ., λόγω του μικρού αριθμού εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκεί (ανέρχονται στους 35).

«Στις εκλογές του 2014 όπου και τότε δεν είχε χορηγηθεί συνδικαλιστική άδεια για την διενέργεια των εκλογών ψήφισαν 554 εκπαιδευτικοί με την αποχή πανελλαδικά να ανέρχεται τότε στο 40%. Με δεδομένο ότι φέτος δεν δόθηκε η συνδικαλιστική άδεια οι 450 που ψήφισαν έως τώρα θεωρείται ικανοποιητικός αριθμός», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Κουρσάρης.

Τέσσερις παρατάξεις

Την ψήφο των εκπαιδευτικών διεκδικούν τέσσερις παρατάξεις. Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ) που πρόσκειται στη Ριζοσπαστική Αριστερά, η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) από το χώρο της ΝΔ, η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία-Κίνηση Εκπαιδευτικών (παλιά ΠΑΣΚ) και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από το ΠΑΜΕ. Συνολικά οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 79, ενώ οι εν δυνάμει ψηφοφόροι στους 1.130. Οι εκπαιδευτικοί παράλληλα με την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΣΕΠΕ Κέρκυρας θα εκλέξουν και τους αντιπροσώπους του συλλόγου στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στην 91η γενική συνέλευση της ΔΟΕ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ