Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Kυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Άντζελας Γεωργοτά

Ποίηση
16 Ιουνίου 2022 / 14:07

Στις 17.6.2022 κυκλοφορεί το βιβλίο της Άντζελας Γεωργοτά "Τι μου έμαθε η ποίηση;"

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:
«Έγραψε ποιήματα όπως άλλοι δούλεψαν στα λατομεία.
Και οι δυο τους σκάψανε βαθιά.
Εκείνοι για ένα μεροκάματο, ο ποιητής όμως για τι;»
Χρίστος Λάσκαρις

Δείγμα: 
https://www.flipbookpdf.net/web/site/3fff1e17ad73d70b19904fbdfbe5cc02e3594cd6202206.pdf.html#page/5
  
https://idiepeia.gr/catalog/ti-mou-emathe-i-poiisi
 
Το βιβλίο αυτό προσκαλεί όλους μας να διαβάσουμε μαζί στίχους από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές και να ανακαλύψουμε τι τελικά μάς προσφέρει η ποίηση. Επιδιώκει να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον και να δημιουργήσει την επιθυμία να βυθιστούμε στον κόσμο της ποίησης∙ με κριτήριο όχι μόνο την αισθητική των ποιημάτων, αλλά και τη διαλεκτική σχέση που μπορεί κανείς να αναπτύξει μαζί τους. παραθέτει αποσπάσματα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής ποίησης. Απευθύνεται κυρίως σε νέους, μαθητές γυμνασιακών ή λυκειακών τάξεων, αλλά και σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την νεοελληνική ποίηση. Δεν συγκαταλέγεται στα βοηθήματα, αφού δεν έχει πρακτικό ή χρησιμοθηρικό σκοπό, αλλά μια διάθεση να μυήσει τον αναγνώστη στην ποίηση και έμμεσα στην ευρύτερη λογοτεχνία. Κάθε επιλογή συνοδεύεται από μία σύντομη βιογραφική αναφορά του ποιητή και ακολουθεί το προσωπικό σχόλιο της συγγραφέως, με σκοπό να προσκαλέσει καθένα σε επιθυμία να γίνει συστηματικότερος αναγνώστης. Εξάλλου, αν μυηθεί κανείς στον κόσμο της ποίησης ποτέ δεν την εγκαταλείπει!
 
«Ποιος είναι ο ρόλος ενός ποιητή;»
«Ποια είναι τα αποτελέσματα της κοπιώδους εργασίας του;»
Άντζελα Γεωργοτά
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ:

Η Άντζελα Γεωργοτά γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1977. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος από το 2003. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Αυγή, στα λογοτεχνικά περιοδικά Θευθ, Μανδραγόρας, Δίοδος, Παρέμβαση, Οδός Πανός και σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, ενώ έχει βραβευτεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς.

Το 2017 ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο μεταπτυχιακό «Δημιουργικής Γραφής» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το 2021 στο μεταπτυχιακό του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας με τίτλο «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας».

Παράλληλα από το 2008, σκηνοθετεί και επιμελείται μαθητικές παραστάσεις. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Στην πιθανότητα στηρίζεται η αγάπη» εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2016 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, ενώ η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Το ανεπίδοτο της συντριβής» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κουκκίδα (Οκτώβριος 2017).

Tον Απρίλιο του 2021 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή «της μοναξιάς θαλλόφυτα» από τη σειρά Καρυοθραύστις/Ρώμη, αρ.2. Παράλληλα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πανός το πόνημά της «Γώγου και Σέξτον, Η απόσταση που τις ενώνει».