Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαβάτης: «Να δοθεί παράταση, αλλά να τηρηθεί αυστηρά»

Κώστας Διαβάτης
16 Ιουνίου 2022 / 13:44

Η θέση του Κώστα Διαβάτη, Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, αν. Γραμματέα της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, για το ωράριο μουσικής στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας

Μεγάλη επίκληση γίνεται στους Νόμους αναφορικά με το ζήτημα αυτό. Και πράγματι, η τήρηση τους είναι αναγκαία για την λειτουργία μιάς Δημοκρατίας.
Για να έχει όμως, διάρκεια μία δημοκρατία, πρέπει να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις αλλαγές της κοινωνίας. 

Με το διπλό ρόλο που όλοι έχουμε, σαν επαγγελματίες αλλά και σαν κάτοικοι αυτής της τουριστικής πόλης, η θέση που οφείλει να υποστηρίξει ο Εμπορικός κόσμος της Κέρκυρας είναι η παράταση στη χρήση της μουσικής, μέσα στα λογικά όρια που προτείνονται σήμερα από τα συνδικαλιστικά όργανα της Εστίασης με σεβασμό προς τον κάτοικο που δεν δραστηριοποιείται στο τουρισμό, είτε έμμεσα είτε άμεσα, ακόμα κι αν αποτελεί μειονότητα.
       
Τόσο η συνδικαλιστική όσο και η επαγγελματική μου θέση και δραστηριότητα για 35 χρόνιασε ένα ευαίσθητο σημείο της Παλαιάς πόλης της Κέρκυρας, μου επιτρέπουν να εκφράσω απόψεις όπως αυτές μου εκφράζονται από συνάδελφους και γείτονες μου, σχετικά αυτή την ευαίσθητη περιοχή.
 
Το πρόβλημα ξεκινά από τις Δημοτικές Αρχές οι οποίες χρόνια πριν δεν θέσπισαν κανόνες και δεν προσδιόρισαν ζώνες χρήσης γης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σήμερα μια ασύδοτη ανάπτυξη σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.
 
Η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας έχοντας αστική δομή παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να σφύζει από ζωή, να κατοικούν και να εργάζονται σε κάθε γειτονιά της:
Εργάτες - Υπάλληλοι - Υδραυλικοί και Ηλεκτρολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες, Δικηγόροι και Υπάλληλοι του Δημοσίου. Επίσης, έχει κάτοικους συνταξιούχους, εισοδηματίες και τουρίστες. Πολλοί από αυτούς δραστηριοποιούνται σήμερα ή είχαν δραστηριότητα στο παρελθόν με εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφέ μπαρ.
Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί;

Έχουν μια αλληλένδετη σχέση, ζουν όλοι από τον Τουρισμό, είτε έμμεσα είτε άμεσα.
 
Ο καλοκαιρινός τουρισμός της Ελλάδας, όπως και όλης της Μεσογείου, αυτό που πρωταρχικά προσφέρει στον επισκέπτη  είναι το φυσικό περιβάλλον της ημέρας αλλά και της νύχτας.
 
Ας αποφασίσουμε λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψιν και τη δεδομένη έλλειψη υποδομών, τι μοντέλο τουριστικό και οικονομικό θέλουμε:
Γερμανίας, Ελβετίας, Νορβηγίας, Μεγάλης Βρετανίας;
Είμαστε έτοιμοι και επιθυμούμε να προσφέρουμε αυτό που οι επισκέπτες μας ήδη έχουν;
 
Η θέση μου με βρίσκει σύμφωνο με το ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΙΤΗΣΗ της  Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας, εφόσον αυτό τηρηθεί κατά απόλυτο τρόπο.

Κώστας Διαβάτης