Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χορηγία της «Domes Resorts» στη Φιλαρμονική «Καποδίστριας»

Φιλαρμονική «Καποδίστριας»
16 Ιουνίου 2022 / 12:58

Τριετής οικονομική ενίσχυση προς τη Φιλαρμονική, συνολικού ύψους 120.000€

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην υπογραφή δύο Μνημονίων Συνεργασίας με τον Ξενοδοχειακό Όμιλο «Domes Resorts» προέβη η Φιλαρμονική Καποδίστριας για τριετή (3ετή) οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000€) και συγκεκριμένα:

30.000€ για το έτος 2022
40.000€ για το έτος 2023
50.000€ για το έτος 2024

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΦΕΚ «Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» δια του νομίμου εκπροσώπου της και Προέδρου του ΔΣ κ. Χαράλαμπου Δ. Ζερβού, παρουσία του κ. Νίκου Ι. Ρέβη Δικηγόρου και Μέλους του ΔΣ της ΦΕΚ «Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»


Εκ μέρους του ΔΣ της «Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Δ. Ζερβός σημειώνει ότι: «Η Φιλαρμονική ‘Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ’, που μετρά πάνω από 40 χρόνια καλλιτεχνικής και πολιτιστικής πορείας, με τους δεκαπέντε (15) και πλέον Καθηγητές της, υπό την καθοδήγηση άριστης Τεχνικής Ηγεσίας, (άπαντες απόφοιτοι Κρατικών Ωδείων, Πανεπιστημιακών Σχολών και κάτοχοι Μεταπτυχιακών Τίτλων), μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις και την αγάπη τους για τη Μουσική στα νεαρά βλαστάρια της Κερκυραϊκής κοινωνίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη γνωστή ρήση ότι «οι Κερκυραίοι και Κερκυραίες γνωρίζουν ‘νότες και κλίμακες’ πριν ακόμα μάθουν να διαβάζουν»!

Έργο και σκοπός μας είναι, να ακολουθείται η παράδοση σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική και τεχνική κατάρτιση, ώστε αφού περατωθούν τα μαθήματα Θεωρίας και τα μαθήματα Οργάνου, με την απαραίτητη συμμετοχή στην Παιδική Χορωδία και στην Μπαντίνα, να εισέλθει πλέον ο/η νέος/α Μουσικός στην ονομαστή Μπάντα του ‘ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ’, με όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούν η ιστορία και το κύρος της πορείας της. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι περιπτώσεις, που νέοι και νέες, ξεκινώντας από τη Φιλαρμονική μας, ακολούθησαν σχετική επαγγελματική πορεία και κοσμούν σήμερα κρατικές και συμφωνικές ορχήστρες σε όλη την υφήλιο, δικαιώνοντας και τιμώντας την ΦΕΚ ‘Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ’.  Και όλα αυτά δίχως την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες των μαθητών και μαθητριών μας.
 
Ο Όμιλος “Domes Resorts” έχοντας ήδη αναπτύξει εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κέρκυρα και θέλοντας να ενισχύσει την πολιτιστική και καλλιτεχνική παράδοση του νησιού των Φαιάκων, προέβη σε μια γενναιόδωρη συμφωνία συνεργασίας με τη Φιλαρμονική μας, που θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στην ιστορία και στο έργο της. Η ευρωστία, και το κύρος του Ξενοδοχειακού Ομίλου “Domes Resorts” είναι στοιχεία που αντανακλώνται στη δομή και στα χαρακτηριστικά της ΦΕΚ ‘Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ’ και για τούτο θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς, να συμπεριληφθεί στους ‘ΜΕΓΑΛΟΥΣ  ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ’ της Φιλαρμονικής μας».