Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προληπτικοί τροχονομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
13 Ιουνίου 2022 / 12:00

Πέντε άτομα συνελήφθησαν

ΓΕ.Π.Α.Δ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Πέντε άτομα συνελήφθησαν έπειτα από στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από βραδινές ώρες χθες (12.06.2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13.06.2022) στα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών.
          Πιο συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ένας οδηγός δίκυκλης μοτοσκικλέτας, ο οποίος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς σε οδό, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια σιδερογροθιά.
          Επιπλέον, στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αλυκών και του Τμήματος Τροχαίας Ζακύνθου δυο άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, οι οποίοι οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης, στην Κεφαλονία συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας του Αργοστολιού ένας οδηγός αυτοκινήτου που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ στην Λευκάδα συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας ένας οδηγός Ι.Χ. φορτηγού που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.
          Τέλος, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αποσκοπώντας στην ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου, την τήρηση των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.