Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αισιόδοξα διαμορφώνεται η τουριστική σεζόν στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ
10 Ιουνίου 2022 / 16:00
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ικανοποιημένοι από τον ρυθμό κρατήσεων στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία, οι επαγγελματίες του τουρισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θετικά είναι τα μηνύματα από την μέχρι τώρα πορεία της νέας τουριστικής περιόδου για την Κέρκυρα, με τις κρατήσεις να κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ για την ώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται να επηρεάζεται το νησί των Φαιάκων από τη ματαίωση πτήσεων από τη Βρετανία, λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες .

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Βρετανία, έχει ένα μόνο μικρό αποτύπωμα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Για παράδειγμα την προηγούμενη Κυριακή είχαμε μόνο μια ακύρωση από EasyJet, εξαιτίας του ζητήματος με την στελέχωση του προσωπικού», ανέφερε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος.

Ικανοποιημένοι
Η τουριστική σεζόν πάντως φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, με τους ξενοδόχους και τους καταλυματίες, να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της. Όπως τονίζουν στην «Ε», ο Μάιος έκλεισε με θετικό πρόσημο, ο Ιούνιος είναι αρκετά δυναμικός , ενώ με καλό ρυθμό μπαίνουν οι κρατήσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και ξενοδοχείων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, την κορύφωση δηλαδή της τουριστικής περιόδου.

«Οι κρατήσεις για την ώρα είναι σε πολύ καλά επίπεδα γιατί έγιναν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν έχουμε ακυρώσεις και παρά τις αυξήσεις της ενέργειας και άλλων ειδών, ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Αυτό που προβληματίζει ωστόσο, είναι ότι λόγω των αυξήσεων σε μια σειρά αγαθών , όπως και στην ενέργεια ο κόσμος δεν θα μπορέσει να χαλάσει χρήματα στην κατανάλωση», δήλωσε στην «Ε» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός.

Πρόσθεσε δε, ότι οι πληρότητες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια κυμαίνονται στο 70%-80% και συνεχώς αυξάνονται, ενώ σημαντική άνοδος σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των διακοπών που είχαν τα σχολεία στη Βρετανία δίνοντας την ευκαιρία για ταξίδια.

Την ικανοποίησή του από τον ρυθμό των κρατήσεων εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης μιλώντας στην «Ε». «Τα μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν στην Κέρκυρα είναι θετικά. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον ρυθμό των κρατήσεων και υπάρχει και η τάση του last minute booking , όχι ωστόσο στον ίδιο βαθμό με πέρσι και πρόπερσι», σχολίασε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία διαμορφώνονται ήδη στο 70%-90%.

Οι αγορές
Όσον αφορά την τουριστική αγορά που κρατάει τα «σκήπτρα» στην Κέρκυρα, αυτή δεν είναι άλλη από την Βρετανία, όπου μετά το περσινό καθυστερημένο ξεκίνημά της, είναι πρώτη και με διαφορά από τη δεύτερη αγορά, την Γερμανία. Ακολουθούν Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Ισραήλ και Βαλκανικές χώρες, ενώ λόγω της γειτνίασης της Πολωνίας με την Ουκρανία αναμένεται πτώση σε Πολωνούς επισκέπτες αν και επρόκειτο για μια δυναμική αγορά.

Οι τιμές
Το κόστος διαμονής πάντως στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία έχει αυξηθεί, λόγω της γενικότερης ακριβείας σε μια σειρά αγαθών και προϊόντων με πρώτο την ενέργεια που έχει συμπαρασύρει τα πάντα. Μια τετραμελής οικογένεια σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα θα πληρώσει από 120-250 ευρώ την βραδιά, ενώ στα ξενοδοχεία οι τιμές ξεκινούν από τα 100 ευρώ αυτή την εποχή.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.